McAllister skjøt Liverpool til finalen

Etter 16 år er Liverpool tilbake i finalen i europacupen, det sørget 36 år gamle Gary McAllister for med et straffespark ett minutt før pause. I finalen venter Dan Eggen og Alaves. Dagbladet.no følger semi-finalene i UEFA cupen direkte.

Sist Liverpool vant UEFA-cupen var i 1976 da de slo Brugge, den gang som nå slo de ut Barcelona i semi-finalenmen. I 1985 var sist gang laget var i en europacup finale, men i dag sikret de seg en nok en finaleplass.

Det ble en thriller av de sjeldne i sluttminuttene på Anfield. Liverpool tok ledelsen like før pause på straffespark ved 36 år gamle Gary McAllister, etter at Patrick Kluivert hadde handset inne i feltet.

Liverpool fikk god trening i å spille kynisk og defensivt i den første kampen mot Barcelona, og den erfaringen fikk de god bruk for i dag. For i andre omgang var det Barcelona som styrte, og til tider spilte spanjolene med fem mann på topp uten å få ballen inn bak Sander Westerveld.

Nærmest kom innbytter Dani da han misset på en fin mulighet fra ganske kort hold, men i motsetning til Arsenal og Leeds i mestercupen maktet Liverpool å slå sin spanske motstander.

Dermed fortsetter Liverpool sin veg mot trippel i cuper denne sesongen. Fra før har de vunnet ligacupen, og i løpet av fem mai dager skal de spille UEFA-cup finale og Fa-cup finale.

I Dortmund 16 mai møter Liverpool Dan Eggen og Alaves som knuste tyske Kaiserslautern med 4-1 på bortebane i dag. Sammenlagt vant laget hele 9-2. Dan Eggen spilte hele kampen for spanjolene.