McCarthy senket Bolton med to straffer

- Følte meg sikker, sier Blackburn-spissen.

Blackburn er høyt oppe etter FA-cupseieren mot Arsenal. I dag ble Bolton slått 2-1 på bortebane i nabooppgjøret.

Benni McCarthy avgjorde kampen med to straffescoringer. Blackburn misbrukte to straffespark mot Bolton tidligere i sesongen, men i dag var sørafrikaneren iskald.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg misset i den første kampen mot Bolton, men i dag følte jeg meg sikker på at jeg skulle score, sa han etter å ha vunnet duellen mot Jussi Jääskeläinen to ganger.

McCarthy ble matchvinner mot Arsenal onsdag, og gjentok bedriften mot Bolton søndag. Han er oppe i 18 scoringer denne sesongen.

- Bolton viste hvorfor de er et topplag, for de ga aldri opp. Vi måtte kjempe hardt, men vi fikk det vi kom hit for, sa han.
Uoverveid
Blackburn hadde den første store sjansen etter et innlegg fra Morten Gamst Pedersen midtveis i første omgang, men David Bentley misset for åpent mål.

Blackburn-forsvaret har gjort det til en vane å holde nullen i serien, og Bolton ble effektivt stoppet søndag. Hjemmeforsvarerne ble derimot straffet for uoverveide taklingsforsøk i eget felt.

I det 58. minutt gikk Bentley forbi Gary Speed, som feltet ham mens Blackburn-spilleren var på vei bort fra mål. McCarthy la ballen til rette på 11-meteren og feide den i mål.

Kevin Nolan holdt på å utligne rett etterpå, men David Dunn reddet på streken bak keeper Brad Friedel.


Scoret selv
I det 68. minutt ble det straffe igjen. Denne gang var det Abdoulaye Faye som traff motspiller i stedet for ball. McCarthy ble felt, tok selv straffen og sendte Blackburn i to måls ledelse.

Nicolas Anelka skapte ny spenning med sitt reduseringsmål tre minutter før slutt, og Bolton-fansen trodde på overtid et kort øyeblikk at det skulle bli poeng. Faye nikket i mål, men ble korrekt avblåst for offside.

Blackburn er ubeseiret i fem kamper og er nå trygt inne i topp ti på tabellen.

For Bolton blir fjerdeplassen som gir mesterligamulighet stadig fjernere. Det er fem poeng opp til Arsenal, som også har spilt to kamper færre. Liverpool er seks poeng foran, men har ikke kamper i bakhånd.

(NTB)

TO AV TO: Benni McCarthy feirer sin andre straffescoring. I bakgrunnen fortviler Bolton-keeper Jussi Jääskeläinen som var borti den andre og nær redning.