MAKTET IKKE Å SCORE: Liverpool og Luis Suarez var målfarlige, men klarte ikke å sette ballen forbi Reading-målvakt McCarthy. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
MAKTET IKKE Å SCORE: Liverpool og Luis Suarez var målfarlige, men klarte ikke å sette ballen forbi Reading-målvakt McCarthy. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

McCarthy stod som en vegg mot formsvakt Liverpool

Readings tapsrekke ble brutt med uavgjort mot Liverpool.

Reading og Liverpool æret de 96 omkomne på Hillsborough i 1989 med ett minutts stillhet lørdag.

15. april 1989 omkom 96 mennesker i tribunetragedien på Hillsborough stadion i Sheffield da Liverpool møtte Nottingham Forest i FA-cupsemifinale.

Reading og Liverpool spilte med sørgebånd i lørdagens kamp. Den endte 0-0. Dermed styrer Reading videre mot nedrykk, mens Liverpool halter etter i kampen om mesterligaspill.

Liverpool-fansen benyttet som ventet anledningen til å kritisere avdøde Margaret Thatcher. Den tidligere britiske statsministeren døde mandag, 87 år gammel.

Hun er blitt beskyldt for å ha løyet om årsaken til Hillsborough-ulykken.

Everton best i byen Liverpools bynabo Everton minnet også de 96 ofrene i forbindelse med sin 2-0-seier mot Queens Park Rangers lørdag. Også den blå delen av Merseyside er opptatt av rettferdighet for de etterlatte. De to Merseyside-klubbene står sammen for å få sannheten på bordet.

I fjor fastslo en uavhengig rapport at svikt i politiets rutiner var hovedårsaken til det tragiske utfallet på Hillsborough. 41 menneskeliv kunne vært reddet, kom det fram i rapporten. Tragedien skal politietterforskes på nytt.

Everton ligger på sjetteplass i Premier League med 55 poeng etter 32 kamper. Liverpool følger på plassen bak. Rødtrøyene har 50 poeng etter 33 kamper. Dermed tyder alt på at Everton igjen blir beste lag på Merseyside.

Svak Liverpool-form Liverpool er i dårlig form. Laget har nylig tapt mot Southampton og spilt uavgjort mot West Ham og Reading.

Luis Suárez hadde flere gode forsøk mot Reading, men maktet ikke å få ballen forbi Alex McCarthy i Reading-målet. Og da uruguayaneren fikk ballen over keeper, sto Chris Gunter i veien på målstreken.

For Everton sto Darron Gibson og Victor Anichebe for målene. Gibson scoret via QPR-forsvarer Clint Hill like før pause, mens Anichebe headet inn 2-0-målet etter en corner tidlig i 2. omgang.

(NTB)