McCarthy stoppet Blackburn-tørken

Berget poeng mot Boro etter 319 målløse Premier League-minutter.

(Dagbladet.no): Blackburn - Middlesbrough 1-1.

Morten Gamst Pedersen ser ut til å være uten tillit hos Blackburn-manager Paul Ince etter å ha blitt fullstendig utelatt fra kampdagstroppen til Lancashire-laget for andre kamp på rad.

Situasjonen er bekymringsfull med tanke på at Gamsten spiller for et lag som inntil Benni McCarthy stanget inn poengdeling mot Middlesbrough i kampens siste sekunder, hadde spilt mer enn fem timer med fotball uten å produsere ett eneste mål.

Overtidsscoring

Paul Ince sine menn så ut med å ta med seg den svake, offensive statistikken inn mot neste kamp mot Aston Villa onsdag, hadde det ikke vært for at Middlesbrough-spillerne mistet konsentrasjonen på en corner fire minutter på overtid, muligens i prematur gledesrus over tilsynelatende tre sikrede poeng.

All oppmerksomhet ble rettet mot Blackburn-keeper Paul Robinson, som i et siste, desperat forsøk på å endre kamputfallet, tok turen fra egen målgård.

Dermed fikk McCarthy uforstyrret gå opp ved første stolpe og styre inn en utligning, som kampen sett under ett ikke var et spesielt fortjent resultat.

Boro best

OVERTIDSHELT: Benni McCarthy har slitt med både målformen og tilliten hos manageren, men var rett mann til rett tid mot Middlesbrough. Det var manager Paul Ince glad for Foto: AP/Scanpix
OVERTIDSHELT: Benni McCarthy har slitt med både målformen og tilliten hos manageren, men var rett mann til rett tid mot Middlesbrough. Det var manager Paul Ince glad for Foto: AP/Scanpix Vis mer

For mens Blackburn slet med sjanseskapingen, syntes gjestene fra Middlesbrough langt mer giftige.

Laget fra nordøst-England tok også ledelsen da Afonso Alves, under press fra André Ooijer, tok ned Gary O\'Neills bakromsåpasning på utsøkt vis før han vendte bort Blackburn-forsvareren og hamret ballen knallhardt over fingertuppene til Paul Robinson.

Faktisk burde Alves\' fulltreffer vært drepende for kampen, men spissmakker Sanli Tuncays utsøkte brassespark i første omgan, ble feilaktig vinket av for offside. Reprisen avdekket nemlig at tyrkeren timet bevegelsen perfekt, og var tydelig på riktig side av backlinja til Blackburn da ballen stusset videre av Gary O\'Neill.

I metallet

Jeremie Aliadiere var også nær ved å tegne seg i scoringsprotokollen da han lurte offsidefellen tidlig i kampen, men det frekke skuddforsøket endte i tverrliggeren.

Hjemmelaget og Roque Santa Cruz skulle også få en alle tiders mulighet før hvilen da han ble frispilt og overlistet Ross Turnbull med en markkryper, bare for å se at forsøket endte på innsiden av metallet og ut.

Med kveldens resultat økte Blackburn sesongen poengbeholdning til 12 poeng og tiendeplass, mens Boro står med ti poeng på en tolvteplass.

McCarthy stoppet Blackburn-tørken