McCartney beskylder West Ham for løgn

Ble solgt.

(Dagbladet.no): West Ham har viklet seg inn i en forvirrende krangel med tidligere venstreback George McCartney vedrørende hans nylige overgang til Sunderland, noe som også førte til at klubbens sjef Alan Curbishley valgte å gå av.

Curbishley sa opp jobben som West Ham-manager på onsdag fordi han følte seg forbigått i avgjørelsen om å selge McCartney tilbake til Sunderland.

Etter salget av Anton Ferdinand i forrige uke - også til Sunderland - ble Curbishley lovet at ingen flere spillere ville bli solgt.

Det viste seg altså å ikke stemme.

Etter at overgangen til McCartney var i orden kunngjorde klubben på sin offisielle hjemmeside at forsvarsspilleren hadde fått forlate klubben på grunnlag av et skriftlig ønske om en overgang.

Begrunnelsen fra spilleren skal ha vært at kona hadde hjemlengsel og ønsket seg tilbake til Sunderland.

Men nå bedyrer McCartney sin uskyld ved å påpeke at han aldri leverte inn noe ønske om å forlate Upton Park, og beskyldte i går West Hams styre for å gi ham skylden for Curbishleys avgang.  

- Jeg har sett på West Hams hjemmesider at jeg har levert inn et skriftlig overgangsønske. Jeg har ikke gjort dette. Sannsynligvis prøver styret i West Ham å skjule sine spor, sier han ifølge Daily Mail.

Og legger til:

NEKTER FOR OVERGANGSKRAV:
Forsvarsspilleren George McCartney (t.h.) ble tidligere i uken solgt fra West Ham til Sunderland. Denne overgangen førte til at manager Curbishley valgte å gå av. I ettertid hevder West Ham at McCartney hadde levert inn et skriftlig ønske om en overgang - noe spilleren nå benekter. Foto: Paul Ellis, AFP / SCANPIX
NEKTER FOR OVERGANGSKRAV: Forsvarsspilleren George McCartney (t.h.) ble tidligere i uken solgt fra West Ham til Sunderland. Denne overgangen førte til at manager Curbishley valgte å gå av. I ettertid hevder West Ham at McCartney hadde levert inn et skriftlig ønske om en overgang - noe spilleren nå benekter. Foto: Paul Ellis, AFP / SCANPIX Vis mer

- Jeg fortalte klubben at jeg ønsket meg nordover på grunn av familiære årsaker. Men manageren sa at jeg ikke skulle noen steder og at jeg kun skulle konsentrere meg om West Ham. Jeg var glad for å bli. Tanken på å dra var over for min del, men så forandret noe seg. Jeg fikk en indikasjon på søndag om at jeg var på vei bort.

Men i dag har styret i klubben slått tilbake ved å hevde at de har bevis for at McCartney ville dra da han fikk nyss om Sunderlands interesse.

I en kunngjøring på whufc.com i dag heter det: «West Ham er forbløffet over påstandene fra spilleren om at det ikke har eksistert noe skriftlig overgangsønske - etter at McCartney også ved gjentatte ganger skal ha snakket om sitt ønske om å returnere til Sunderland til både treneren og klubbens ledelse».

Denne hendelsen skal ha satt jakten på en ny trener i skyggen. Slaven Bilic, Kroatias landslagssjef er fortsatt på ønskelisten, men det kan vise seg å bli vanskelig.

Det har fått ledelsen til å fokusere på tre italienere; Roberto Mancini, tidligere Chelsea-stjerne Gianfranco Zola og Roberto Donadoni, som ledet Italia i sommerens EM-sluttspill.

McCartney beskylder West Ham for løgn
<B>GIKK AV:</B> Tidligere West Ham-sjef Alan Curbishley gikk av tidligere denne uken etter å ha følt seg forbigått i avgjørelsen rundt salget av George McCartney til Sunderland.