Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

McClaren hånes for språklig forfall

England gapskratter. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Se McClaren-intervjuet som får England til å måpe på YouTube.

(Dagbladet.no): Engelske aviser koste seg halvt i hjel da deres sparkede landslagssjef Steve McClaren i sommmer ble ny manager for nederlandske Twente.

For dem viste det bare hvor uglesett McClaren var blant engelske klubber - og hvor desperat han var som takket ja til en jobb i en «bakgårdsklubb».

Nå har engelskmennene fått fornyet ammunisjon. Ikke fordi Twente tapte 2-0 hjemme mot Arsenal i gårsdagens Champions League-kvalik, men på grunn av et nederlandsk tv-intervju i forkant av kampen, der McClaren kommer med sine mer eller mindre kvalifiserte betrakninger om kampen.

Det som forbløffer hjemlandet mest er ikke innholdet i det han sier, men måten han sier det på. For selv om McClaren ikke har bodd lenge i Nederland, har han allerede lagt til seg en aksent som for engelskmennene høres absurd og tilgjort ut.

- Steve McClaren har blitt hånet, hakket på og latterliggjort mer enn noen annen engelsk landslagssjef. Men ikke i nærheten av så mye som han fortjener», skriver Daily Telegraph, som mener Twente-manageren langt på vei har gjort hollender ut av seg.

Og sammenligner ham med en karakter i Austin Powers-filmene og The Office-klovnen David Brent.

- McClaren snakker som en hollender, gestikulerer som en nederlender, og selv vitsene hans er like dårlige som en nederlenders, mener avisa.

TILPASSER SEG SITT NYE LAND KJAPT: Steve McClarens nederlandske tv-intervju vekker stor oppsikt i England. - McClaren snakker som en hollender, gestikulerer som en nederlender, og selv vitsene hans er like dårlige som en nederlenders, mener Daily Telegraph. Foto: REUTERS
TILPASSER SEG SITT NYE LAND KJAPT: Steve McClarens nederlandske tv-intervju vekker stor oppsikt i England. - McClaren snakker som en hollender, gestikulerer som en nederlender, og selv vitsene hans er like dårlige som en nederlenders, mener Daily Telegraph. Foto: REUTERS Vis mer

Spesielt «shhh»-lydene blir kommentert, som når McClaren uttaler «Arshenal», «of courshe» og «masshive underdogsh».

Bedre blir det ikke av den sparkede landslagssjefen tilsynelatende har svært høye tanker om seg selv, og snakker om den store interessen hans trenergjerning i Twente skaper i England.

- Telefonen min slutter ikke å ringe fra engelsk media, med forespørsler. En engelsk manager i utlandet som skal teste laget sitt mot Arsenal... det er store nyheter, sier McClaren i intervjuet.

image: McClaren hånes for språklig forfall
SNAKKER ENGELSK SOM EN HOLLENDER:</B> Det mener i hvert fall engelskmennene. Se klippet og døm selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!