McClaren overtar Wolfsburg

Vant serien i Nederland.

SUKSESS-SJEF: Steve McClaren (med mikrofon) lyktes ikke som England-manager. I Twente vant han serien. Foto: EPA/Marten van Dijl
SUKSESS-SJEF: Steve McClaren (med mikrofon) lyktes ikke som England-manager. I Twente vant han serien. Foto: EPA/Marten van DijlVis mer

|||

Tidligere landslagssjef for England, Steve McClaren (49), blir ny sjef i bundesligaklubben Wolfsburg.

Det opplyste McClarens tidligere arbeidsgiver, nederlandske Twente, tirsdag. Briten har skrevet en toårskontrakt med årslønn på nærmere 25 millioner kroner med fjorårets seriemester i Tyskland.

- Jeg har hatt to fantastiske år i Twente, men lovet min kone og mine barn at jeg ikke ville bo mer enn to år borte fra dem. Nå skal vi bo sammen i Tyskland, sa McClaren.

McClaren overtok trenerjobben i Twente sommeren 2008 og ledet laget til seriegull i den nederlandske æresdivisjonen denne sesongen. Han fikk sparken som engelsk landslagssjef i 2007 etter at England ikke kvalifiserte seg til EM.

Wolfsburg var en av klubbene som fikk bank av Brede Hangeland og co. på Fulhams vei til europaligafinale. Klubben endte på en skuffende åttendeplass i årets Bundesliga, som ble vunnet av Bayern München.

(NTB-AFP)