Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

McClean drapstrues etter blomst-boikott

Ønsket ikke hedre britiske krigsofre.

ENESTE PÅ BANEN UTEN REMEMBERANCE POPPY: De aller fleste lag og spillere markerte ofrene for 1. verdenskrig med en rød blomst festet til drakten forrige helg. Sunderlands James McClean valgte å spille uten mot Everton. Foto: AP  / Peter Byrne / PA
ENESTE PÅ BANEN UTEN REMEMBERANCE POPPY: De aller fleste lag og spillere markerte ofrene for 1. verdenskrig med en rød blomst festet til drakten forrige helg. Sunderlands James McClean valgte å spille uten mot Everton. Foto: AP / Peter Byrne / PA Vis mer

(Dagbladet): Sunderland-ving James McClean vokste opp i nordirske Derry og spilte U21-fotball for Nord-Irland.

Men da det kom til A-landslagsfotball valgte han Irland, og han påpeker stadig at han er irsk og ikke britisk.

I samme ånd valgte han å ikke feste en minnevalmue på drakta forrige helg, blomsten brukes årlig for å minne samveldesoldater som omkom i 1. verdenskrig.

Boikotten av den såkalte «remembrance poppy» har ført til at 23-åringen er blitt drapstruet.

Det bekreftet Sunderland-manager Martin O'Neill etter borteseieren mot Fulham i går kveld. I samme kamp ble han pepet ut fra tribunen.

- James takler dette. Jeg tror det handler om det som skjedde forrige uke, og folk har fri vilje her i verden. James har måtte leve med flere ting. Nå blir han også drapstruet, det hjelper ikke stort, sier O'Neill.

Mannen bak drapstruslene skal være en tidligere britisk soldat. 29-åringen har på sin twitterkonto publisert bilder av 5,6 mm-kuler og gått i detalj om hva han ønsker å gjøre med fotballspilleren.

- Jeg har ønsket ham død, men det finnes ingen trussel fra meg mot James McClean nå. Hva andre folk kan finne på er ikke mitt ansvar, skriver 29-åringen.

Twitterkontoen drapstruslene ble sendt fra er nå stengt, og Northumbria-politiet etterforsker saken.

STILLHET: Alle Chelsea- og Liverpool-spilerne hadde blomst på drakta forrige helg. Krigsofrene ble også hedret med et minutts stillhet. Foto: AP /Tom Hevezi
STILLHET: Alle Chelsea- og Liverpool-spilerne hadde blomst på drakta forrige helg. Krigsofrene ble også hedret med et minutts stillhet. Foto: AP /Tom Hevezi Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media