Tokyo-OL

McDonalds-sjokk for OL-utøvere

For første gang på over 30 år kommer ikke McDonalds til å være i OL-byen. Det synes flere svømmere som skal delta i lekene er synd.

SVENSKT HÅP: Michelle Coleman ble overrasket da hun ble konfrontert med ingen McDonalds i OL. Foto: Reuters
SVENSKT HÅP: Michelle Coleman ble overrasket da hun ble konfrontert med ingen McDonalds i OL. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

McDonalds har vært sponsor for de olympiske lekene siden 1976, men etter 41 år ble samarbeidet avsluttet i 2017.

Den amerikanske svømmeren Lilly King sier hun spiste McDonalds-mat nesten hver dag i Rio-OL på lagets pressekonferanse, ifølge Aftonbladet. Dette fordi annen mat ikke falt i smak.

SYND: USAs Lilly King kommer til å savne McDonalds i OL. Foto: AFP
SYND: USAs Lilly King kommer til å savne McDonalds i OL. Foto: AFP Vis mer

- Jeg er litt lei meg over at dette ikke er en mulighet nå, men det er en god anledning til å prøve noe nytt, sier King.

Svenske Sarah Sjöström støtter King om matutvalget i 2016.

- Det var mitt tredje OL, og det er den verste maten jeg har vært borti i et mesterskap, sier hun til den svenske avisa.

VISSTE IKKE: Michelle Coleman og Sarah Sjöström kunne gjerne ønsket at det var en McDonalds tilgjengelig i OL-byen. Foto: NTB
VISSTE IKKE: Michelle Coleman og Sarah Sjöström kunne gjerne ønsket at det var en McDonalds tilgjengelig i OL-byen. Foto: NTB Vis mer

- Har de tatt bort det? Det var jeg ikke klar over, sier svenske Michelle Coleman overrasket til samme avis.

- Nei, men det visste jeg faktisk ikke. Det er kanskje bra, for jeg synes ikke at McDonalds skal assosieres med de olympiske lekene, sier Coleman og legger til:

- Men det var alltid fint etter konkurranser å ta en McFlurry og sånt, sier hun videre.

SVØMMING: Kristina Makushenko har flere VM-gull i synkronsvømming, nå imponerer hun på sosiale meder. Video: kristimakusha / Instagram Vis mer

Slår alarm

Selv med tilskuernekt og strenge coronarestriksjoner, mener forsker at OL kan bli en global superspreder.

- Det er en perfekt åpningsscene for en spennende film der folk over hele verden blir syke av Delta, og de sporer smitten tilbake til OL, sier smitteekspert ved universitetet i San Francisco, California.

Han mener at OL kan få enorme konsekvenser verden over, selv om det ikke skal være tilskuere tilstede på lekene.

- OL er ikke bare en potensiell lokal superspreder i et dårlig vaksinert land, men kan kanskje bli en global superspreder også, forteller Chin-Hong til Scientific American.

Uenig

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad tror ikke det blir store smitteutbrudd under lekene, blant annet fordi store deler av utøverne er vaksinerte og lever under et strengt regime.

- Japanerne kommer nok til å sikre et best mulig smittevern under lekene. Så får vi håpe det er nok til at gjennomføringen går slik de ønsker det, sier Nakstad til Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer