McEnroe mener spillerne misbruker dopauser

Wimbledon-episode trekkes fram.

TOK SEG ET AVBREKK: Rafael Nadal snudde sin match mot Mikhail Kukushkin etter en tur på toalettet. Foto: AP / Ben Curtis / NTB SCANPIX
TOK SEG ET AVBREKK: Rafael Nadal snudde sin match mot Mikhail Kukushkin etter en tur på toalettet. Foto: AP / Ben Curtis / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag spiller gutta semifinaler i Wimbledon.

Og i løpet av helgens mange finaler blir det klart hvem som stikker av med totalt 31,3 millioner euro i premiepenger i verdens mest berømte tennisturnering.

Et av årets samtaleemner rundt gressturneringen har vært alle pausene ute på banen.

Det er blitt en ny tennistrend at spillere i trøbbel plutselig må på do, skriver New York Times. Spesielt når de ligger under i sett kommer trangen til en pause.

Tidligere Wimbledon-mester John McEnroe, nå TV-ekspert, mener at flere toppspillere misbruker muligheten til dopauser.

Over styr - Det har gått helt over styr, sier McEnroe.

- Oftest skjer det når noen taper ett sett. Det skjer nesten aldri når du vinner.

Rafael Nadal tapte første sett i 3. runde tidligere uka. Så var han borte hos dommeren og hvisket. Han kom tilbake fra toalettet og vant de tre neste.

- Jeg måtte på do, det er alt. Jeg tok med meg trøya og pannebåndet, og skiftet der inne. Jeg måtte på toalettet, det var ikke fordi jeg trengte en pause, sier Nadal.

Den forklaringen likte ikke den australske veteranen Neal Fraser, tidligere verdensener.

KRITISK: John McEnroe, som var kjent for sitt temperament ute på courten, tror spillerne går på do taktisk. Foto: AFP / GLYN KIRK / NTB SCANPIX
KRITISK: John McEnroe, som var kjent for sitt temperament ute på courten, tror spillerne går på do taktisk. Foto: AFP / GLYN KIRK / NTB SCANPIX Vis mer

- For at han skal banen etter ett sett, så må det være noe galt fysisk elle psykisk. Hvis ikke er det bare usportslig. Dere kan gjette hva jeg tror, sa Fraser til Telegraph.

Akkurat som Nadal er britiske Andy Murray nå utslått av Wimbledon. Han innrømmer at han brukte do-pausen strategisk da han vant sin første grand slam tittel i 2012.

Da hadde Murray gitt bort en 2-0-ledelse og trengte å samle seg. Det skjedde foran speilet på toalettet. Han pratet høyt til seg selv, han skulle ikke la denne sjansen glippe.

Psyker ut - Først føltes det rart, men så skjedde det noe inni meg. Jeg ble overrasket over responsen. Jeg visste jeg kunne vinne.

Dopausen virket, og han vant mot Novak Djokovic. Han er ikke alene om å tro at et avbrekk i spillet psyker ut en motstander i flyt.

- Jeg tror ikke du får en spiller til å innrømme det, at de gjør det bevisst for å få noen ut av rytmen. Og etterpå snakker ingen om det, sier  Djokovic.

Offisielt sier reglene at menn kan få tre dopauser i løpet av en femsettsmatch, mens jentene kan snike seg unna to ganger på tre sett.

UTSLÅTT: Andy Murray kom seg ikke til semifinalen i Wimbledon, men forteller at han vant finalen i US Open etter nettopp en pause inne på toalettet. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB SCANPIX
UTSLÅTT: Andy Murray kom seg ikke til semifinalen i Wimbledon, men forteller at han vant finalen i US Open etter nettopp en pause inne på toalettet. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer