Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

McEnroe om Sjarapova: - Slutter hun å stønne, synes jeg ikke hun skal bli utestengt

Åpner for at Sjarapova skånes.

(Dagbladet): Det kom som et stort sjokk da Maria Sjarapova avslørte at hun hadde blitt tatt i doping, forrige mandag. Bruken av meldonium har kostet henne sponsorer, samarbeidet med FN og et dårlig rykte, men hun har også fått støtte.

Turneringen «King of Tennis» starter i Stockholm i dag, og på en pressekonferanse i går ga tennislegendene John McEnroe, Thomas Müster, Mats Wilander og Pat Cash sitt syn på dopingavsløringen.

- Kjerneproblemet her er at hun har tatt et prestasjonsfremmende preparat. Hun vet det er det, og har sannsynligvis visst det hele tiden. Jeg synes hun skal bli utestengt i fire år, sa Cash på pressekonferansen. Det skriver svenske Expressen.

- Slutt å stønne John McEnroe tror ikke Sjarapova hadde noen onde intensjoner, men sa på pressekonferansen at han har vanskeligheter med å tro på Sjarapova og hennes team når de sier hun har tatt det i ti år.

- Folk leter alltid etter fordeler - de tar hva som helst i dag. Jeg har en løsning; om hun bevisst tok det, skal hun utestenges i fire år. Om det er en ærlig feil, synes jeg hun skal bli utestengt i to år. Eller, om hun slutter å stønne, synes jeg hun ikke skal få noen utestengelse, sa McEnroe.

HAR EN LØSNING: John McEnroe har en formening om hva Sjarapovas straff kan bli. Her fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: Janerik Henriksson / TT
HAR EN LØSNING: John McEnroe har en formening om hva Sjarapovas straff kan bli. Her fra gårsdagens pressekonferanse. Foto: Janerik Henriksson / TT Vis mer

Mats Wilander mener det ikke er bra for dametennis og eliteidretten at russeren har blitt dopingtatt.

- Hun har vært best betalt av alle kvinnelige utøvere de seneste elleve årene, og mange unge jenter elsker Maria. Det er ikke bra for eliteidretten, men det var bra hun gikk ut og møtte media på den måten hun gjorde det. Det var en feil, og forhåpentligvis legger det ingen skygge over hennes fantastiske karriere.