McEwen lurte Hushovd igjen

Ringreven McEwen tok sin 10 etappeseier.

(Dagbladet.no): Det ble reprise av mandagnes etappe for Thor Hushovd i dag. Ringreven Robbie McEwen lå som Thor kontrollert i hovedfeltet .

Helt til målgangen.

Thors opptrekker Julian Dean falt på oppløpet, McEwen kom som en kanon - og vant en ny etappe foran nesen på Thor.

Hushovd endte som nummer fire, foran blant andre Tom Boonen. Boonen beholder derimot den gule trøya, mens den grønne nå tilfaller Robbie McEwen. 

17.23: Thor blir låst inne, lagkamerat Julian Dean faller. Robbie McEwen vinner igjen! Boonen og Thor kommer like etter. Thor blir fjerdemann, men det holder ikke til å ta tilbake trøya!

17.20: Utbryterne ser meget stive ut nå, og nå hentes de inn! 7 sekunder nå! Avslutningen er tøff, med en bratt motbakke.

17.15: 5 kilometer til mål og 27 sekunder igjen - kan det holde helt inn for utbryterne? Martinez (DSC) kjører for gul trøye her nå - holder utbryterne inn vil han overta trøya fra Boonen. Høyt tempo nå - over 60 km/t.

17.10: Alle mann til pumpene; seks ryttere hjelper Iban Mayo opp  i hovedfeltet igjen. Cedric Coutouly (AGR) støter i front, og to ryttere må gi tapt. Vil nok uansett bli hentet inn av hovedfeltet, da det med en mil igjen bare er 35 sekunder ned til hovedfeltet.

VANT IGJEN: Thor Hushovd var med helt inn, men måtte til slutt gi tapt for Robbie McEwen. Foto:REUTERS
VANT IGJEN: Thor Hushovd var med helt inn, men måtte til slutt gi tapt for Robbie McEwen. Foto:REUTERS Vis mer

17.05: Spanske Iban Mayo fra Euskaltel velter sammen med et kobbel av andre ryttere. Mayo får ny sykkel , og tråkker til på nytt på jakt på hovedfeltet.


Dagens tredje spurtpoeng:

1. Egoi Martinez (DSC) 6 poeng/6"

2. Laurent Lefevre (BTL) 4 poeng/4"

3. Christophe Mengin (FDJ) 2 poeng/2"


17.00:
5 kilometer til siste spurt og utbryterne holder sannnsynligvis unna for hovedfeltet til og med sprinten. Til mål holder nok avstanden neppe; 1 minutt og 10 sekunder nå.

16.55: 22 kilometer til mål for hovedfeltet, og nå sykler de på trange og kronglete veier. Boonen ligger forholdsvis langt bak i feltet, drikker og ser ut til å «hvile» seg klar til å snart begynne posisjoneringen før en spurt.

16.50: Det minker stadig, knappe ett og et halvt minutt nå.

McEwen lurte Hushovd igjen

16.45: For første gang i dag ser vi rosa-trøyene fra Lampre i front av hovedfeltet. 1 minutt og 45 sekunder nå.

16.40: Robbie McEwen har fått trøbbel med en plastbit i eikene. Lagkameratene har nå vært nede og hentet han tilbake til hovedfeltet. Avstanden opp til utbryterne er nå 1 minutt og 52 sekunder.

16.30: Tom Boonen er den første siden Greg LeMond som er regjerende verdensmester og sykler i den gule Tour de France-trøya. Avstanden krymer stadig ned til hovedfeltet, 2 minutter og 10 sekunder nå.

16.25:Den siste spurten er ved 188 kilometer.

 Dagens andre spurtpoeng:

1. Egoi Martinez (DSC) 6 poeng/6"

2. Christophe Mengin (FDJ) 4 poeng/4"

3. Laurent Lefevre (BTL) 2 poeng/2"


16.20:
Fortsatt Quick Step (for Boonen) og Davitamon Lotto (for McEwen) som leder an i hovedfeltet. Nå har også Milram (for Erik Zabel) meldt seg på, og tatt ansvar i front.

16.15: Nå krymper det fort her, bare 2 minutter og 34 sekunder nå. Hovedfeltet er nå i Fontenelle, drøye 50 kilometer fra mål.

16.10: Sammenlagtfavoritten Floyd Landis er nå tilbake i hovedfeltet, med god hjelp av Phonaks hjelperyttere. Avstanden opp til utbryterne er nå knappe 3 minutter fra hovedfeltet.

16.05: Det bekreftes av Eurosport at Landis punkterte. Han er nå på full fart på vei opp i hovedfeltet igjen.

16.00: Quick Step og Davitamon Lotto leder nå an i jakten på utbryterne, og avstanden krymper stadig. Bare 3 minutter bak Martinex og co. i front nå. Phonak og Floyd Landis ser ut til ha fått problemer. Lagkameratene har vært nede og hentet opp Landis, og laget kjører nå lagtempo opp til hovedfeltet, med Landis bakerst. Mer suspekt er det at Phonaks bil drar rytterne framover. Dette er selvfølgelig ikke lov, og vil nok bli bøtelagt.

15.50: Hovedfeltet drar skikkelig på, og nå vil nok avstanden krympe minutt for minutt. 3 minutter og 38 sekunder nå med 67 kilometer igjen.

15.45: Tempoet er økt nå, og hovedfeltet har fått større strekk. Gjennomsnittsfarten er også økt; 39,8 km/t de første tre timene. Vi nærmer oss nok den ordentlige jakten på utbryterne nå.

15.40: Erik Dekker(Rabobank) måtte avbryte sin siste Tour de France etter veltet i går. I fallet mistet han noenn tenner, fikk mange skrubbsår, og pådro seg hjernerystelse. Noen som tvilte på at dette er verdens tøffeste idrettskonkurranse?

15.35: En annen rytter som veltet i går var Davitamon Lottos amerikanske Chris Horner. Han trodde fingeren var brukket, men det viste seg at dn var ute av ledd. Legen smatt den på plass, og Horner tråkker videre i dag.

15.25: Hovedfeltet har ennå ikke anstrengt seg maksimalt for å ta inn bruddet, avstanden er nå 4 minutter og 13 sekunder. Det er nok ikke altfor lenge til beskjeden fra sportsdirektørene kommer om at bruddet skal kjøres inn. Quick Step kontrollerer fortsatt hovedfeltet, med Tom Boonen i gul trøye.

15.20: Egoi Martinez leder fortsatt an utbryterne. Den spanske 28-åringen sykler for Discovery Channel, og har en fortid i Euskaltel. været er forøvrig mye bedre enn fryktet;strålende sol.

15.10: Dagens etappe følger samme mal som de tidligere etapper; en utbrytergrupe stikker tidlig og bygger opp en stor ledelse, før de blir hentet inn noen kilometer før mål. Gårsdagen var et unntak, da T-Mobiles Kessler greide å holde helt inn.

15.05: Gårsdagens ulykkesfugl Alejandro Valverde har allerede reist hjem til Spania, melder Eurosport. Sammenlagtfavoritten brakk kragebeinet i går. Avstanden ned til hovedfeltet for utbryterne er nå 3 minutter og 55 sekunder.

15.00: Sprinten ved 103 km i Beaumont ble vunnet av Martinez.

Dagens første spurtpoeng:

1. Egoi Martinez (DSC) 6 poeng/6 bonussekunder

2. Laurent Lefevre (BTL) 4 poeng/4"

3. Cedric Coutouly (AGR) 2 poeng/2"


14.55:
Utbryterne nærmer seg nå den første sprinten. Avstanden ned til hovedfeltet reduseres nå sakte,men sikkert: 4 minutter nå.

14.45: Hovedfeltet forlater nå matstasjonene, og er 4 minutter og 45 sekunder bak utbryterne. Ikke mange kilometerne til den første spurten, og det ser nå ut som Hushovd og de andre spurterne i hovedfeltet «slipper» å kjempe om spurtpoengene underveis.

14.30: Tempoet er betydelig lavere i dag enn i gårsdagens kraftprøve av en etappe. Mot nesten 44 km/t i går, ligger farten i dag på 39,8 km/t i gjennomsnitt de første to timene av etappen.

14.20: Utbryterne holder fortsatt stand og er 4 minutter og 35 sekunder foran hovedfeltet. Tom Boonens Quick Step ligger fremdeles først og kontrollerer hovedfeltet.

14.10: Lite som skjer nå. Rytterne nærmer seg matsasjonen, før det venter to spurter før målgang. Spenningen nå ligger i avstanden mellom utbryterne og hovedfeltet.

13.55: Dagens andre klatrepoeng:

1. Laurent Lefevre (BTL) 3 poeng

2. Egoi Martinez (DSC) 2 poeng

3. Cedric Coutouly (AGR) 1poeng

Dette betyr at Pineau med 21 klatrepoeng fortsatt vil bære den prikkete trøya, da det er ikke er flere klatrepoeng å kjempe om i dag.

13.50: Med 4 minutter og 20 sekunder ned til hovedfeltet, nærmer nå utbryterne seg andre klatring ved 57,5 kilometer på Côte de Falaën. Det blir spennende å se om vi får utbrytere som kan holde helt inn i dag, da dette er regnet som en etappe prefekt for Thor Hushovd og andre spurtere. Skal de ha sjansen, må hovedfeltet hente inn utbryterne.


13.40:
Utbryterne er nå 4 minutter og ti sekunder foran hovedfeltet, og nærmer seg andre og siste klatring. Egoi Martinez (DSC) ligger best an i sammendraget av utbryterne, 28 sekunder bak ledende Boonen.

13.25: Utbrytergruppen som startet sitt brudd ved 18,5 kilometer er nå 2:50 foran hovedfeltet når de passerer 30 kilometer. Neste klatring begynner noen kilometer før 50-kilometersmerket, og er en kategori-4 klatring.

13.15:
Hovedfeltet passerer nå 26 kilometer, og utbryterne har økt ledelsen til 2 minutter og 10 sekunder.

13.05: Fem ryttere har nå stukket fra hovedfeltet og fått en ledelse på 1 minutt og 30 sekunder. De fem er Martinez (DSC), Wiggins (COF), Mengin (FDJ), Lefevre (BTL) og Coutouly (AGR)

12.55: Flere ryttere har forsøkt å gå i brudd, og nå prøver Egoi Martinez (DSC) seg. Han får raskt en ledelse, og er nå 16 sekunder foran hovedfeltet.

12.50:
Pineau tok som ventet den først klatringen.

Dagens første klatrepoeng:

1. Jerome Pineau (BTL) 4 poeng

2. David De la Fuente (SDV) 3 poeng

3. Fabian Wegmann (GST) 2 poeng

4. Pierrick Fedrigo (BTL) 1 poeng


12.45:
Den prikkede klatre-trøya bæres i dag av Bouygue Telekoms Jerome Pineau. Telecom leder nå hovedfeltet opp klatringen, nok for å sikre Pineau best mulig betingelser for å ta enda flere klatrepoeng.

12.40: Hovedfeltet begynner nå den første klatringen opp Cote de Peu d’Eau. Dette er en kategori 3-klatring, og kommer allerede på 13 kilometer.


12.35:
Seks av lagene ble testet for doping før start i dag, deriblant Thor Hushovd og Credit Agricole. Intet unormalt funnet, og alle ble klarert til start på dagens etappe. Hovedfeltet ligger forøvrig samlet fremdeles, ingen brudd fra start i dag.

12.30: Temperaturen er litt lavere i dag, noe som er en fordel for Thor Hushovd. Det er også mer overskyet, og kombinert med vind kan det se ut som om det kan komme styggvær. Dagens etappe er forøvrig den første i årets Tour som avsluttes i Frankrike.

12.25: Den fjerde etappen av Tour de France er i gang! I dag er det 172 ryttere til start, etter at 4 måtte takke for seg i går, blant andre sammenlagtfavoritt Alejandro Valverde. Stuart O\'Grady har et brudd i ryggen, men stiller til start etter å ha røntgenundersøkelser.

Stor Thor

Med to etapper i den gule trøya og seier i prologen, har Thor Hushovd så langt levert et Tour de France til godt over godkjent.

Kledd i den gule ledertrøya, rullet han i mål som 62. mann på gårsdagens målgang i Valkenburg. Den knallharde etappen kostet mye krefter, og Thor uttalte også selv at «han fikk det på slutten.»

I dag kan det derimot igjen være duket for norsk etappeseier.

- Forholdsvis lett etappe 

- Dette er en typisk spurtetappe, sier Johan Kaggestad til Dagbladet.no, en time før Hushovd tar fatt på den 207 kilometer lang etappen fra Huy i Belgia, til Saint Quentin i Frankrike.

- Etappen er forholdsvis lett, og det er nok stor sjanse for et samlet felt helt inn til mål, tror Kaggestad.

Og forklarer det med at gårsdagens kraftprøve virkelig har tæret på kreftene til rytterne.

Boonen i gult

- Det er mange slitne folk i dag, og mange har små bruddskader. Derfor tro jeg nok mange lag vil prøve å ta det rolig, holde feltet samlet, - og satse på en massespurt helt til slutt, sier Kaggestad.

Belgieren og Thors spurt-konkurrent Tom Boonen sykler i dag med den gule trøya gjennom sitt hjemland. Kaggestad tror Boonens lag, Quick Step, vil kjempe hardt for å forsvare trøya.

- Quick Step vil nok prøve å holde feltet samlet slik at Boonen kan vinne en massespurt. Det er positivt for Hushovd og Credit Agricole også - det laget er dyktig slitent etter å ha jobbet knallhardt for å forsvare trøya for Thor, forteller Kaggestad til Dagbladet.no.

- Thor har slitt litt med mageproblemer, og sliter også litt med varmen ( 33 varmegrader i går red.anm), sier Kaggestad.

- Jeg håper bare Thor er i form til å være md å kjempe i dag.

Hushovd favoritt

Eksperten Johan Kaggestad holder spurterne Tom Boonen, Robbie McEwen og Thor Hushovd som favoritter på dagens etappe. Etter at Alejandro Valverde røyk ut med brukket kragebein i går, holder han nå Cadel Evans(Davitamon Lotto), Floyd Landis(Phonak) som nye sammenlagtfavoritter.

Men tror også at Lance Armstrongs gamle lag, Discovery Channel, kan ha noe på lur.

- Ingen snakker om Discovery Channel, men de har meget gode ryttere som kan vinne, sier Kaggestad og nevner George Hincapie og Yaroslav Popovich som de største favorittene.

- I tilleg bør folk være oppmerksomme på T-Mobiles Michael Rogers. Han ligger godt an i sammendraget, og er meget god både på tempo og som klatrer.

Se kart over dagens etappe her.

Følg etappen direkte fra kl 12.30.

<B>GULT I BELGIA:</B> Tom Boonen tok den gule trøya i går, og sykler i dag gjennom sitt hjemland Belgia.
<B>NY SAMMENLAGTFAVORITT:</B> Phonaks Floyd Landis.