McEwen mener Cavendish-straffen er for streng

Har selv litt erfaring med å bli disket....

SKALLEBANKET KONKURRENTEN: I 2005 satte Robbie McEwen hjelmen i Stuart O'Grady og mistet tredjeplassen sin. Den skadde australieren mener straffen Mark Cavendish fikk i går er i strengeste laget. Foto: SCANPIX/AP Photo/Christophe Ena
SKALLEBANKET KONKURRENTEN: I 2005 satte Robbie McEwen hjelmen i Stuart O'Grady og mistet tredjeplassen sin. Den skadde australieren mener straffen Mark Cavendish fikk i går er i strengeste laget. Foto: SCANPIX/AP Photo/Christophe Ena Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg og diskuter 15. etappe i Tour de France i livestudio fra kl. 12!

(Dagbladet.no): Robbie McEwen er skadet, og må se årets Tour-spurtdueller fra sidelinja. Men det stopper ikke den fyrrige australieren fra å gi lyd fra seg.

I går var det helt store samtalemnet diskvalifiseringen av Mark Cavendish etter britens uvørne baneskift foran Thor Hushovd. McEwen mener Cavendish-straffen er for streng.

- Cav flyttet seg egentlig ikke noe særlig, men det gjorde sperringene. Det at han så seg over skulderen etter Thor er det dommerne vil diskvalifisere ham for. Men full disking er strengt, skriver McEwen på sin Twitter-profil.

- I verste fall burde de ha byttet om på plassene deres. Jeg prøver å analysere dette upartisk, for begge to er kamerater av meg. Taktisk spurt balanserer på en fin linje. Jeg har selv mistet en grønn trøye på grunn av diskvalifisering, skriver han.

Og tenker på 2005. Om Cavendish-diskinga er mulig å diskutere, var bildebevisene mot McEwen det året av det definitive slaget. Australieren satte skallen i landsmann Stuart O'Grady på oppløpet, og mistet tredjeplassen på etappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer