McEwen mener Cavendish-straffen er for streng

Har selv litt erfaring med å bli disket....

SKALLEBANKET KONKURRENTEN: I 2005 satte Robbie McEwen hjelmen i Stuart O'Grady og mistet tredjeplassen sin. Den skadde australieren mener straffen Mark Cavendish fikk i går er i strengeste laget. Foto: SCANPIX/AP Photo/Christophe Ena
SKALLEBANKET KONKURRENTEN: I 2005 satte Robbie McEwen hjelmen i Stuart O'Grady og mistet tredjeplassen sin. Den skadde australieren mener straffen Mark Cavendish fikk i går er i strengeste laget. Foto: SCANPIX/AP Photo/Christophe EnaVis mer

Følg og diskuter 15. etappe i Tour de France i livestudio fra kl. 12!

(Dagbladet.no): Robbie McEwen er skadet, og må se årets Tour-spurtdueller fra sidelinja. Men det stopper ikke den fyrrige australieren fra å gi lyd fra seg.

I går var det helt store samtalemnet diskvalifiseringen av Mark Cavendish etter britens uvørne baneskift foran Thor Hushovd. McEwen mener Cavendish-straffen er for streng.

- Cav flyttet seg egentlig ikke noe særlig, men det gjorde sperringene. Det at han så seg over skulderen etter Thor er det dommerne vil diskvalifisere ham for. Men full disking er strengt, skriver McEwen på sin Twitter-profil.

- I verste fall burde de ha byttet om på plassene deres. Jeg prøver å analysere dette upartisk, for begge to er kamerater av meg. Taktisk spurt balanserer på en fin linje. Jeg har selv mistet en grønn trøye på grunn av diskvalifisering, skriver han.

Og tenker på 2005. Om Cavendish-diskinga er mulig å diskutere, var bildebevisene mot McEwen det året av det definitive slaget. Australieren satte skallen i landsmann Stuart O'Grady på oppløpet, og mistet tredjeplassen på etappen.

Får støtte av lagkameratene
Mark Cavendish mente i går at han ikke gjorde noe galt, og får støtte av lagkameratene sine.

- Jeg så nettopp spurten på TV. Cav gjorde ikke noe annet enn å holde linja i spurten som vanlig. Det var sperringene som ble smalere. «BS», skriver Michael Rogers på Twitter.

- Vi spurtet på linje med sperringene. Det er ikke vår feil at sperringen var ujevn på høyre side. Kom igjen ASO (Tour-arrangøren, journ.anm), hold dem jevne den siste kilometeren, skriver opptrekker Mark Renshaw.

Thor leder med 18
Ifølge juryformann Martin Brun har Columbia og Mark Cavendish ingen muligheter til å anke diskvalifiseringen i går. Cavendish ble plassert som nummer 154, og tapte alle spurtpoengene han skaffet seg på den 14. etappen.

Thor Hushovd leder nå poengkonkurransen med 18 poeng.

- Hadde ikke Cav sett (etter Thor) hadde han ikke blitt diskvalifisert, tror jeg. Hårfin grense igjen. Full diskvalifisering er for mye. Synd å ødelegge en bra kamp om den grønne trøya. Lykke til til begge, skriver Robbie McEwen.

Og twitter-oppsummerer helt korrekt:

- Det er veldig enkelt på denne siden av gjerdet.

PS! Thor Hushovd har selv opplevd å bli diskvalifisert etter spurt. I 2006 ble Hushovd flyttet ned fra 4.plass til 149. plass, etter at juryen mente nordmannen brukte ureglementære midler for å presse Bernhard Eisel på oppløpet. Eisel var forøvrig mannen som unnskyldte Mark Cavendish overfor nordmannen i går.

GAMLE RIVALER: Thor Hushovd (høyre) har i det minste en råtass mindre å tenke på med Robbie McEwen (i gult) skadet. Foto: SCANPIX/AFP/SEBASTIEN BERDA
GAMLE RIVALER: Thor Hushovd (høyre) har i det minste en råtass mindre å tenke på med Robbie McEwen (i gult) skadet. Foto: SCANPIX/AFP/SEBASTIEN BERDA Vis mer