McEwen vil ha Hushovd-revansj

Møtes i Australia.

Robbie McEwen likte dårlig at Thor Hushovd knep den grønne poengtrøya i årets Tour de France foran øynene på ham. Nå vil australieren ha revansj på hjemmebane.

Om halvannen måned åpner årets sykkelsesong med Tour Down Under i Adelaide. Det har lenge vært klart at Hushovd kommer til å stille i spissen for et slagkraftig Credit Agricole-mannskap, og denne uken ble også Robbie McEwens deltakelse bekreftet.

Australske medier har allerede begynt å snakke om sesongens første sprintdueller mellom mennene som har vunnet den grønne poengtrøya i Tour de France henholdsvis én og to ganger.

- Skal vinne

Robbie McEwen har vunnet 11 etappeseirer i Tour Down Under de siste årene, og tok denne sesongen imponerende 23 enkeltseirer. Tre av dem var i Tour de France. Thor Hushovd vant ingen etapper i Frankrike, men fikk den grønne poengtrøya til odel og eie på Champs Elysses i Paris.

McEwen har imidlertid ingen intensjoner om å gi Hushovd sjansen til å stjele showet på hans egen hjemmebane i januar.

– Jeg skal vinne etapper uansett om jeg er i god form, sier australieren til rittets hjemmesider, og har følgende å melde om «fighten» med Hushovd.

- Jeg var raskest

MØTES IGJEN: Thor Hushovd og Robbie McEwen. Foto: Reuters/Scanpix
MØTES IGJEN: Thor Hushovd og Robbie McEwen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

– Han vant den grønne trøya, men jeg viste at jeg er raskest av oss. Samtidig handler det ikke alltid om å være den raskeste, men derimot å være stabil.

Han gleder seg til å møte sin norske rival i Australia.

– Det er et stort pluss for rittet å ha ham på startstrek. Det betyr at australiere allerede i januar kan få en smakebit på den intensiteten og spenningen som utspiller seg i Frankrike i juli, sier McEwen.

(ANB)