VANT ONSDAG: Robby McEwen kjørte inn først på åpningsetappen av Eneco Tour i Nederland onsdag. Men god nok for det australske VM-laget er han tydeligvis ikke. Foto: EPA/VINCENT JANNINK
VANT ONSDAG: Robby McEwen kjørte inn først på åpningsetappen av Eneco Tour i Nederland onsdag. Men god nok for det australske VM-laget er han tydeligvis ikke. Foto: EPA/VINCENT JANNINKVis mer

McEwen vraket til VM

Ute av mesterskap på hjemmebane.

|||Sprinteren Robbie McEwen skal ha blitt vraket fra det australske VM-laget på sykkel, et mesterskap som går i Australia i oktober.

McEwen sier han fikk beskjed om at han ikke kom til å bli tatt ut på laget av UK-sjef Shayne Bannan etter et ritt i nederlandske Roermond lørdag.

- Jeg er ødelagt og fryktelig, fryktelig skuffet, sier McEwen selv i en kommentar til den australske avisen The Australian.

- Han som leder uttakningskomiteen mener at traseen som går mellom Melbourne og Geelong (i Victoria) er for tøff for meg, men det er jeg ikke enig i. Jeg har kjørt traseen og mener absolutt at jeg kunne ha noe å hente i VM, fortsetter McEwen.

Han er ranket som nummer 44 på listen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), og han har 12 etappeseirer fra Tour de France å se tilbake på i karrieren.

- Jeg er like sjokkert som alle andre over at jeg er vraket fra VM-laget vårt, for jeg mener jeg har gjort mer enn nok i de siste rittene jeg har kjørt til å fortjene en plass på laget, hevder Robbie McEwen.

Foreløpig har ikke Shayne Bannan gitt noen årsak til at McEwen ikke er med på det ni mann store VM-laget til Australia, men han sier han vil fortelle hvorfor McEwen ikke er med på laget etter at det er blitt offentliggjort senere denne uken.

(NTB-AFP)