McEwens deilige revansj

Robbie McEwen ble disket mandag. I dag slo han tilbake med seier i spurten. Thor Hushovd var involvert i en krasj få kilometer fra mål og kom på tredje plass.

• Sykkelbloggen: Gentlemanssport

(Dagbladet.no): Thor Hushovd spurtet inn til tredjeplass på dagens etappe i Tour de France.

Men det ble australske Robbie McEwens store dag. Mandag ble han disket etter at han hindret landsmannen Stuart O\'Grady i spurten.

I dag tok han sin søte hevn og vant etappen foran sine argeste konkurrenter Tom Boonen og Thor Hushovd.

- Det var utrolig tilfredsstillende å vinne i dag, sier McEwen under det offisielle seiersintervjuet etter løpet.

Trua igjen

Spurten var perfekt for vinner McEwen, som tok muligheten han fikk.

- Hushovd bommet i svingen og jeg fikk Boonens hjul. Jeg brukte den energien jeg har fått de siste dagene, sier McEwen.

REVANSJE: Robbie McEwen peker på vinneren, så alle skal forstå hvem som er best. Tom Boonen i den grøye poengtrøya må se seg slått. Foto: AP
REVANSJE: Robbie McEwen peker på vinneren, så alle skal forstå hvem som er best. Tom Boonen i den grøye poengtrøya må se seg slått. Foto: AP Vis mer

Med klar hentydning til frustrasjonen han har gitt klart uttrykk for etter at han mistet så mange spurtpoeng for to dager siden.

Og nå har også McEwen trua på å ta den grønne trøya - i motsetning til hva han sa i går.

- Touren er ikke over, smiler vinneren.

Før han avsluttet pressekonferansen med følgende klare melding:

- For dere som ikke vet det: robbiemcewen.com!

Med dagens andreplass styrket Tom Boonen ledelsen han har i poengsammendraget, mens Thor Hushovd nå ligger på andreplass i kampen om den grønne poengtrøya.

Tror på seier

I en rundkjøring kun tre kilometer fra mål falt en Credit Agricole-rytter. Han hindret dermed Thor Hushovd som måtte kjøre seg opp gjennom hele feltet. En imponerende prestasjon av Thor å likevel komme inn som nummer tre.

- Jeg måtte bruke en del krefter på å kjøre meg opp etter at jeg nesten falt. Dermed ble jeg helt tom på slutten, sier Thor Hushovd til TV2 Nettavisen.

Men Thor er imidlertid storoptimist med tanke på en etappeseier i årets Tour.

- Seieren kommer!

Stillingen i kampen om den gule trøya er uforandret. Lance Armstrong ligger fortsatt 55 sekunder foran lagkamerat i Discovery George Hincapie med CSCs Jens Voigt på tredje.

Kurt-Asle Arvesen hadde håp om å kunne rykke fra hovedfeltet i dag og kapre den gule ledertrøya. Han ble imidlertid sittende i hovedfeltet hele etappen og beholdt 11. plassen i sammendraget.

- Det så ut som at Discovery Channel ikke ville la oss rykke, sier Arvesen til ANB.

KNEPPET IGJEN: Lance Armstrong tar på seg den gule ledertrøya etter dagens etappe. Tidligere i dag <a href=\'http://www.dagbladet.no/sport/2005/07/06/436707.html\'>nektet han å bære den gule trøya</a> i sympati med David Zabriskie som mistet den etter et fall på gårsdagens lagtempo.
RASTE MOT SJEFEN: Robbie McEwen var rasende på Tour de France-president Jean-Michel Voets etter at han ble disket på mandagens etappe. I dag vant han.
BLE DISKET: Robbie McEwen (til høyre) lener seg mot Stuart O\'Grady og blir disket i mandagens spurt.