Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

McIlroy knuste all motstand i US Open

22-åringen hylles av konkurrentene.

REVANSJEN: Rory McIlroy revansjerte seg i helga for kollapsen under US Masters i Augusta i april. Her feirer nordiren (i lyseblå skjorte) etter å ha puttet på den 18. greenen og sikret seieren med åtte slags margin på Congressional Country Club i Bethesda i Maryland.   Foto: Rob Carr, Getty Images/AFP/Scanpix
REVANSJEN: Rory McIlroy revansjerte seg i helga for kollapsen under US Masters i Augusta i april. Her feirer nordiren (i lyseblå skjorte) etter å ha puttet på den 18. greenen og sikret seieren med åtte slags margin på Congressional Country Club i Bethesda i Maryland. Foto: Rob Carr, Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

Rory McIlroy viste hvorfor han regnes som en av golfsportens største talenter da 22-åringen sikret karrierens første majortriumf.

Nordiren spilte strålende gjennom hele turneringen og tok en suveren seier i prestisjetunge US Open i Maryland. Han vant med hele åtte slags margin til toer Jason Day fra Australia.

McIlroy avsluttet med en 69-runde søndag og var totalt 16 slag under par. Det er turneringsrekord.

- Jeg kunne ikke bedt om mer. Jeg er så glad for å holde dette trofeet. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, strålte McIlroy.

Revansj Det var første gang McIlroy gikk til topps i en majorturnering. Dermed fikk 22-åringen også revansj for kollapsen under US Masters i Augusta i april. Da ledet han etter tre runder, men mislyktes fullstendig på sisterunden og rotet bort seieren.

- Augusta var en lærerik opplevelse for meg. Jeg lærte et par ting om meg selv og spillet mitt. Jeg visste hva jeg måtte gjøre for å vinne, sa McIlroy.

Da seieren var sikret, feiret han sammen med faren sin, Gerry.

- TIL DEG, PAPPA! McIlroy tilegnet seieren faren sin i anledning dagen. Foto: Andrew Gombert, EPA/Scanpix
- TIL DEG, PAPPA! McIlroy tilegnet seieren faren sin i anledning dagen. Foto: Andrew Gombert, EPA/Scanpix Vis mer

- Gratulerer med farsdagen, pappa. Denne (seieren) er for deg, sa 22-åringen.

Også i fjor ble det en vinner fra Nord-Irland. Da vant Graeme McDowell

- Det at en så liten nasjon vinner US Open to ganger på rad, er ganske spesielt. Det vil bli drukket mange pints med Guinness i kveld. Jeg vet at vennene mine skal feste. Jeg kan nesten ikke vente på å møte dem, sa McIlroy.

Ros fra stjernene McIlroy ble den yngste vinneren siden Bobby Jones i 1923. Etterpå ble han gratulert av konkurrentene.

- Jeg tar av meg hatten. Jeg har ventet på at det skulle skje. Han har vært så god over lang tid, og det er flott å se ham utnytte potensialet sitt. Han er en fantastisk spiller, sa landsmannen Graeme McDowell.

- Han har kanskje det største talentet jeg har sett hos en golfspiller, mente verdensener Luke Donald.

- Dette var en imponerende forestilling, sa Tiger Woods, som ikke stilte i turneringen på grunn av skade

Golflegenden Jack Nicklaus, som vant 18 majorturneringer, roste også søndagens vinner.

- Jeg tror denne gutten kommer til å ha en stor karriere. Det er ingen tvil om det, sa Nicklaus til NBC.

(NTB)