McIlroy lover at nesten-skandalen fra 2012 ikke skal gjentas

Kan skinne i Tigers fravær under Ryder Cup.

TAR ANSVAR: Med Tiger Woods ute av dansen, er verdensener Rory McIlroy den største stjernen under Ryder Cup. Foto: AP Photo / Peter Morrison / NTB Scanpix
TAR ANSVAR: Med Tiger Woods ute av dansen, er verdensener Rory McIlroy den største stjernen under Ryder Cup. Foto: AP Photo / Peter Morrison / NTB ScanpixVis mer

Med Tiger Woods ute av dansen, er verdensener Rory McIlroy den største stjernen under Ryder Cup. Han lover at nestenskandalen fra 2012 ikke skal gjentas.

For to år siden holdt McIlroy nemlig på å koste Europa seieren i Ryder Cup. Nordiren forsov seg til siste konkurransedag, men med god hjelp fra den lokale politimannen Pat Rollins, rakk han akkurat fram til banen før første utslag.

- Jeg har ikke sett ham siden den dagen, men jeg er naturligvis fremdeles veldig takknemlig for hva han gjorde for meg, sier McIlroy til The Guardian.

- Det er noe som aldri skal skje igjen. På Gleneagles kan jeg rulle ut av senga og fremdeles rekke første utslag. Det burde gå greit.

Til tross for forsovelsen vant McIlroy sin singelkamp og var delaktig i den utrolige snuoperasjonen som gjorde at europeerne til slutt vant med ett fattig poeng.

- Helt unikt Med Tiger Woods ute på grunn av en ryggskade, er McIlroy det største navnet på Gleneagles den kommende helgen. Verdenseneren har hatt en strålende sesong med to majorseirer. Han vet godt hva som venter når Ryder Cup svinges i gang fredag.

- Dette er det ultimate. Det går ikke an å finne den atmosfæren i noen andre turneringer. Det er helt unikt, og dermed også mye press.

- Når man spiller for seg selv, starter og slutter alt med deg. Hvis man ikke spiller bra i Ryder Cup, skuffer man ikke bare seg selv, men hele laget, kapteinen og alle rundt laget. Det er et stort ansvar, sier 26-åringen.

Store favoritter Amerikanerne må finne seg i at McIlroy og Europa er store favoritter når de gjester Skottland denne helgen.

Bookmakerne er iallfall ikke i tvil: Europa kommer til å beholde Ryder Cup-trofeet i ytterligere to år.

NTB har sjekket 20 spillselskaper, og ingen gir mer enn 1,7 i odds på at europeerne vinner. Amerikanernes odds varierer fra 2,5 til 2,92.

Årsaken er de europeiske spillernes form så langt i år. McIlroy og tyske Martin Kaymer har alene delt fem av sesongens største trofeer mellom seg.

Jevn statistikk Ser man på verdensrankingen, er det også mye som tyder på europeisk jubel. Mens Europa stiller med fire spillere innenfor de seks beste på rankingen, er Jim Furyk på fjerdeplass amerikanernes - på papiret - sterkeste kort.

Både Europas kaptein, Paul McGinley, og USAs kaptein, Tom Watson, har med seg tre debutanter på laget sitt.

Også den øvrige erfaringen fra turneringen er jevnt fordelt. Mens Europas spillere totalt har 31 turneringer på samvittigheten, er USA like bak med 29. Lengst fartstid har Phil Mickelson, som har vært med i samtlige turneringer siden 1995.

(NTB)