<strong>GREI START:</strong> Rory McIlroy åpnet med en godkjent runde på to under par i British Open. Amerikanske Phil Mickelson leder. Foto: Mark Newcombe/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
GREI START: Rory McIlroy åpnet med en godkjent runde på to under par i British Open. Amerikanske Phil Mickelson leder. Foto: Mark Newcombe/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

McIlroy med solid start i British Open

Rory McIlroy åpnet med en godkjent runde på to under par i British Open. Amerikanske Phil Mickelson leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det gikk greit. Jeg ville tatt 69 slag før runden, men hadde noen gitt meg det resultatet på det tiende hullet hadde jeg nok ikke vært fornøyd, sier McIlroy.

- Men jeg visste at dagen i dag var en dag hvor jeg måtte gjøre det beste ut av forholdene, for jeg tror ikke vi kommer til å se en bane som dette resten av uken. Jeg tror vi kommer til å støte på noen utfordringer.

McIlroy var en av flere spillere som fikk en svært god start på de første ni hullene torsdag og leverte fire birdies. På de siste ni hullene endret været seg og nordiren ble utfordret av vinden. På hull 13 og 14 måtte han leve med henholdsvis en dobbelbogey og bogey, før han hentet seg inn igjen på det neste hullet med sin femte birdie.

Sto over i fjor

McIlroy har vunnet British Open én gang tidligere, da på Hoylake-banen i 2014. I fjor kunne han ikke delta i turneringen på grunn av en ankelskade.

- Jeg mente at St. Andrews var en bane jeg kunne gjort det veldig bra på, så det var tøft å miste den, sier nordiren.

- Men jeg føler jeg har lært hvordan jeg skal spille Open-turneringer de siste årene, og jeg føler at jeg er bedre utstyrt til å håndtere ulike utfordringer med tanke på været. Det er en god start.

Mickelson med fantastisk runde

Amerikanske Phil Mickelson leder turneringen etter dag én. Han gikk en fantastisk runde på kun 63 slag. På de to neste plassene følger Patrick Reed og Martin Kaymer.

Mickelson kunne blitt historisk hadde han brukt ett slag mindre. Det hadde vært den beste runden i en Major-turnering noen gang.

- Jeg vil bare gråte nå. Det var en av de beste rundene jeg noen gang har spilt, men likevel vil jeg felle en tåre. Det stinker å ha en så sjelden mulighet til å gjøre noe historisk som det. Jeg er knust.

Danske Søren Kjeldsen viser også god form før OL i Rio de Janeiro og leverte en god runde på 67 slag.

Førsterankede Jason Day fikk en dårlig start på banen i Troon og endte på 73 slag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer