Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

McIlroy med tidenes utklassingsseier i PGA-mesterskapet

Vant med åtte slags margin.

KANONAVSLUTNING: Rory McIlroy ledet med tre slag før avslutningsdagen av PGA-mesterskapet. Etter en bogeyfri 66-runde på sisterunden vant nordiren til slutt med åtte slag. Det er tidenes største seiersmargin i den prestisjetunge turneringen. Foto: Chris Keane / REUTERS / NTB Scanpix
KANONAVSLUTNING: Rory McIlroy ledet med tre slag før avslutningsdagen av PGA-mesterskapet. Etter en bogeyfri 66-runde på sisterunden vant nordiren til slutt med åtte slag. Det er tidenes største seiersmargin i den prestisjetunge turneringen. Foto: Chris Keane / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Rory McIlroy utklasset konkurrentene på vei mot sin annen majortittel i golf. Han vant PGA-mesterskapet med åtte slags margin.

Den nordirske 23-åringen satte dermed ny rekord.

McIlroy innledet den siste runden med tre slags ledelse etter at den væravbrutte 3. runden ble fullført tidlig søndag. En bogeyfri runde på 66 slag (seks under par) ga ham tidenes seiersmargin i årets siste majorturnering.

Med en seksmetersputt fra rett utenfor greenen avsluttet han med stil. Det ble birdie på siste hull, og han rakte putteren mot himmelen i triumf.

- Jeg vet ikke om det har gått opp for meg ennå, men det var en god runde golf. Jeg er målløs, sa McIlroy.

- Det har vært en utrolig uke. Jeg hadde en god følelse fra start, men jeg hadde aldri forestilt meg at noe slikt skulle skje.

Legenden Jack Nicklaus hadde den tidligere rekorden for største seiersmargin i turneringen.

McIlroy, som er kjæreste med den danske tennisspilleren Caroline Wozniacki, vant sin første majortittel i US Open i fjor. Også da vant han med åtte slag.

Engelske David Lynn greide birdie på to av de tre siste hullene og endte på 2.-plass i sin første majorturnering.

Ian Poulter, også han fra England, var en kort stund søndag bare ett slag bak McIlroy, men han måtte nøye seg med delt tredjeplass. Plasseringen delte han med en tredje engelskmann, Justin Rose, svenske Carl Petterson og den amerikanske fjorårsvinneren Keegan Bradley.

Petterson kom tilbake etter å ha fått to slags straff for regelbrudd på det første hullet.

Tiger Woods, som har vunnet PGA-mesterskapet fire ganger, jakter fortsatt på sin 14. majortittel. Han var i tetsjiktet etter de første rundene, men endte på delt 11.-plass etter en 72-runde søndag. Woods tok sin forrige majortittel i 2008.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media