McIlroy med tidenes utklassingsseier i PGA-mesterskapet

Vant med åtte slags margin.

KANONAVSLUTNING: Rory McIlroy ledet med tre slag før avslutningsdagen av PGA-mesterskapet. Etter en bogeyfri 66-runde på sisterunden vant nordiren til slutt med åtte slag. Det er tidenes største seiersmargin i den prestisjetunge turneringen. Foto: Chris Keane / REUTERS / NTB Scanpix
KANONAVSLUTNING: Rory McIlroy ledet med tre slag før avslutningsdagen av PGA-mesterskapet. Etter en bogeyfri 66-runde på sisterunden vant nordiren til slutt med åtte slag. Det er tidenes største seiersmargin i den prestisjetunge turneringen. Foto: Chris Keane / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rory McIlroy utklasset konkurrentene på vei mot sin annen majortittel i golf. Han vant PGA-mesterskapet med åtte slags margin.

Den nordirske 23-åringen satte dermed ny rekord.

McIlroy innledet den siste runden med tre slags ledelse etter at den væravbrutte 3. runden ble fullført tidlig søndag. En bogeyfri runde på 66 slag (seks under par) ga ham tidenes seiersmargin i årets siste majorturnering.

Med en seksmetersputt fra rett utenfor greenen avsluttet han med stil. Det ble birdie på siste hull, og han rakte putteren mot himmelen i triumf.

- Jeg vet ikke om det har gått opp for meg ennå, men det var en god runde golf. Jeg er målløs, sa McIlroy.

- Det har vært en utrolig uke. Jeg hadde en god følelse fra start, men jeg hadde aldri forestilt meg at noe slikt skulle skje.

Legenden Jack Nicklaus hadde den tidligere rekorden for største seiersmargin i turneringen.

McIlroy, som er kjæreste med den danske tennisspilleren Caroline Wozniacki, vant sin første majortittel i US Open i fjor. Også da vant han med åtte slag.

Engelske David Lynn greide birdie på to av de tre siste hullene og endte på 2.-plass i sin første majorturnering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer