McIlroy-storspill startet Europa-festen

Seier i Ryder Cup.

SEIER: Jamie Donaldson og Rory McIlroy jubler for seier i Ryder Cup. Foto:   REUTERS/Eddie Keogh (
SEIER: Jamie Donaldson og Rory McIlroy jubler for seier i Ryder Cup. Foto: REUTERS/Eddie Keogh (Vis mer

Verdensener Rory McIlroy (25) var ikke i nærheten av å spille sin beste golf de to første dagene av Ryder Cup. Når alt skulle avgjøres søndag, var nordiren utilnærmelig og ledet vei til europeisk seier.

Det ble atskillig mer spennende enn de europeiske spillerne hadde forventet og håpet da Ryder Cup ble avgjort søndag.

Europa ledet 10-6 før siste dag, der turneringen skulle avgjøres gjennom tolv singlekamper og tolv potensielle poeng. Amerikanerne hadde for øvrig identisk ledelse for to år siden, da Europa til slutt vant med ett poeng.

USA håpet å gjenta Europas utrolige bedrift, men til tross for en lovende start ble de til slutt noen hakk for små.

Storspill Én av spillerne det ble stilt store forventninger til i forkant av Ryder Cup, var verdensener McIlroy. Under de to første dagene var ikke den langtslående nordiren i nærheten av sitt vanlige spill. På sine fire kamper fredag og lørdag, tre kamper med Sergio Garcia og én med Ian Poulter, ble det to heldige poeng av fire mulige.

Men på søndag viste han hvorfor han topper verdensrankingen. Kampen mot Rickie Fowler ble på forhånd sett på som en av de mest spennende kampene, men med fire McIlroy-birdies på de fem første hullene, var kampen i realiteten over.

Etter fjorten hull hadde ikke Fowler lenger mulighet til å ta igjen McIlroy. Dermed sikret 25-åringen Europas første poeng for dagen.

Lang ventetid Deretter ramlet det inn ytterligere to poeng for Europa gjennom seirer for Graeme McDowell og Martin Kaymer.

Men det tok lang tid før Europa kunne slippe løs den befriende seiersjubelen. Ikke før walisiske Jamie Donaldson sikret seieren i den tredje siste kampen mot Keegan Bradley, var amerikanerne sjanseløse på seieren.

(NTB)