McLaren godtar boten på 560 millioner

- Vil legge saken bak oss.

(Dagbladet.no): Formel 1-teamet McLaren anker ikke dommen for spionasje mot konkurrenten Ferrari. Dommen fratok det Mercedes-støttede laget alle poengene i fabrikkmesterskapet der de ledet 23 poeng foran Ferrari, og påla dem å betale omkring 560 millioner kroner i bot.

McLaren hadde frist til klokka 17 norsk tid i dag til å anke, men informerte tidligere i dag det internasjonale motorsportforbundet (FIA) om at de ikke ønsket å benytte seg av ankeretten, skriver autosport.com.

- Etter å ha fått tid til å studere dommen med våre advokater og aksjonærer, mener McLaren det er det beste for sporten og for teamets ambisjoner om å vinne løp og mesterskap, ikke å anke, het det i en offisiell uttalelse fra McLaren.

McLaren-førerne Lewis Hamilton og Fernando Alonso fikk nemlig beholde poengene i førermesterskapet, og ligger på de to første plassene i VM-sammendraget.

- Vi mener tiden er inne for å legge denne store distraksjonen bak oss. McLaren ønsker å vinne løp og VM-titler, sier teamsjef Ron Dennis.

FERRARI VINNER: Ferrari vinner fabrikkmesterskapet etter at McLaren godtok dommen som fratok dem alle poengene i lagkonkurransen. Foto: Reuters/Scanpix
FERRARI VINNER: Ferrari vinner fabrikkmesterskapet etter at McLaren godtok dommen som fratok dem alle poengene i lagkonkurransen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
McLaren godtar boten på 560 millioner
SATSER PÅ FØRER-VM: McLaren-førerne Lewis Hamilton (t.v.) og Fernando Alonso (t.h.) ligger på de to første plassene i den individuelle konkurransen, og får beholde poengene for å ha samarbeidet under opprullingen av spionsaken.