McLeish sparket i Villa

Etter elendig sesong.

FERDIG I VILLA: Aston Villa endte på en stusselig 16. plass i Premier League, bare to poeng over nedrykksstreken. I dag fikk manager Alex McLeish sparken. Foto: EPA/PETER POWELL
FERDIG I VILLA: Aston Villa endte på en stusselig 16. plass i Premier League, bare to poeng over nedrykksstreken. I dag fikk manager Alex McLeish sparken. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

(Dagbladet): Ansettelsen av Alex Mcleish som ny Aston Villa-manager i fjor sommer var meget upopulær blant supporterne.

Skepsisen ble ikke akkurat mindre i løpet av sesongen, der det til slutt endte med nedrykkskamp og 16. plass på tabellen, to poeng over streken.

I dag fikk skotten beskjed om at han er ferdig i klubben.

- Vi må ærlige med oss selv og med supporterne på hva vi har manglet de siste par årene. Overbevisende spill og resultater, som kunne skapt en tillit til at Villa er på riktig vei, har vært helt fraværende. Det mest umiddelbare tiltaket vi kan gjøre å hente inn en ny manager, som ser klubbens potensial og våre felles forventninger, sier styreleder Randy Lerner i en pressemelding på klubbens hjemmeside.

McLeish var manager i Birmingham før han kom til Aston Villa, noe som selvsagt medvirket til den fiendtlige mottakelsen på Villa Park.

- Jeg vet at flere av supporterne er skeptiske, og jeg skjønner hvorfor. Det blir opp til meg å bevise at jeg er riktig mann for å ta klubben videre fremover og jeg er innstilt på å gi absolutt alt for å bevise at jeg kan bli en suksess, sa McLeish da han fikk jobben.

Men slik gikk det altså ikke.

Ole Gunnar Solskjær nevnes som én av de aktuelle kandidatene til å overta blant bookmakerne. Hos SkyBet står nordmannen til 21 i odds.