Mcllroy med sensasjonell avslutning

Øyner triumf i British Open.

SPILTE SPEKTAKULÆRT: Rory Mcllroy øyner triumf i British Open. (AP Photo/Manuel Salazar)
SPILTE SPEKTAKULÆRT: Rory Mcllroy øyner triumf i British Open. (AP Photo/Manuel Salazar) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rory McIlroy avsluttet sensasjonelt med to eagles på de tre siste hullene i British Open lørdag. Golfstjernen økte dermed ledelsen sin til seks slag før siste runde.

Regn preget lørdagens runde i majorturneringen. McIlroy hadde tidvis problemer på Hoylake-banen, men nordirens rivaler var ikke i nærheten av å matche ham på de tre-fire siste hullene.

Spilte spektakulært 25-åringen hadde fire slag å gå på før tredjerunden, men ledelsen ble hentet inn av amerikanske Rickie Fowler etter tolv hull. Bogeyer på 1. og 12. hull gjorde at han tapte terreng.

Men så våknet McIlroy og vartet opp med spektakulær golf. En birdie på 14. hull tok han tilbake i føringen, mens to eagles på de tre siste hullene sikret ham en 68-runde og en solid luke før alt skal avgjøres søndag.

- Jeg vant da jeg var sju bak på Wentworth, så jeg vet hvor fort en ledelse kan forsvinne. Jeg føler meg bra, og jeg har vært i denne posisjonen før. Forhåpentligvis klarer jeg å håndtere det på en god måte. Jeg vil gjøre som på Congressional (US Open i 2011) og Kiawah Island (PGA-mesterskapet i 2012), sa McIlroy og henviste til sine to majortriumfer i karrieren.

Har ikke gitt opp McIlroy er 16 slag under par etter tre runder. Han leder med seks slag på Fowler, som klarte åtte birdier på sin vei mot en 68-runde. Det er den største ledelsen i British Open før siste runde siden Tiger Woods til slutt vant majorturneringen med åtte slag i 2000.

Fowler mener han fortsatt har en realistisk sjanse til å vinne sin første major.

- Mye kan skje. Jeg håper på en god start, slik at jeg kan legge press på ham. Det er fortsatt mye golf som skal spilles. Det er en fordel at jeg spiller ved siden av ham i morgen (søndag), sa Fowler.

Mickelson langt bak Spanske Sergio Garcia og Dustin Johnson fra USA ligger på delt tredjeplass. Duoen er sju slag bak McIlroy.

Tittelforsvarer Phil Mickelson har slitt i årets British Open. Lørdag ble det en 71-runde på amerikaneren. Han er hele 15 slag bak teten.

Heller ikke hans landsmann Tiger Woods fikk det til å klaffe. Den tidligere verdenseneren måtte lørdag ty til en 73-runde og er tre slag over par.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer