McManaman avskriver Liverpools gullsjanser

Topp fem?

(Dagbladet.no): Steve McManaman vant Champions League to ganger med Real Madrid. Men det er som Liverpool-spiller han vil huskes, vingen var på Anfield fra 1990 til 1999.

35-årige McManaman ble aldri seriemester med Liverpool. Og fotballpensjonisten tviler på at dagens lag klarer det neste sesong.

- Jeg tror vi snakker om topp fire eller topp fem nå. Tottenham har brukt mye penger, sier McManaman til Daily Mirror.

Manager Rafael Benitez har selv brukt mer enn 50 millioner pund på blant andre Fernando Torres, Ryan Babel, Yossi Benayoun og Lucas Leiva.

Det er neppe nok, mener Macca.

- Jeg tror fortsatt det blir vanskelig å danke ut Manchester United og Chelsea. Alle andre har brukt penger, men det samme gjelder dem, sier McManaman.

Krølltoppen har fått seg ny jobb som kommentator for TV-kanalen Setanta i Storbritannia. Tidligere i sommer reiste han rundt i Norge med veteranstjernene i Liverpool Legends, og han har fortsatt følelser for gamlekluben.

- Det er er viktig for Liverpool å vinne ligaen, det er veldig lenge siden sist. Men det blir vanskelig, sier den tidligere England-stjernen.

LIVERPOOL-LEGENDE: Steve Manaman, her mot Newcastle i 1997, har ikke tro på sitt gamle lags sjanser til seriegull. Foto: Scanpix/Reuters
LIVERPOOL-LEGENDE: Steve Manaman, her mot Newcastle i 1997, har ikke tro på sitt gamle lags sjanser til seriegull. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Han minner om at det skilte 21 poeng opp til United sist sesong. Siden Liverpool vant ligaen sist i 1990 har United hanket inn samme trofé ni ganger.

- For Liverpool-fansen er Premier League den hellige gral. For de andre storlagene ser det ut til at Champions League har samme status.