McRae ranet av vaktene

Midt i ørkenen og omgitt av militære vakter, ble Colin McRae ranet før han fikk lov til å kjøre videre i ørkenrallyet.

Det er McRaes svenske kartleser, Tina Thörner, som forteller om den dramatiske opplevelsen i dagens Aftonbladet. Først i går ettermiddag kom den tidligere rallyverdensmesteren fram til servicestasjonen i Bobo-Dioulasso. Da hadde McRae og Thörner stått fast i ørkenen i to døgn uten å komme seg noen vei. Bilen var ødelagt.

Området de ble stående i var beryktet for væpnede ranere, og derfor sendte arrangøren militære for å bevokte rallykjørerne. Men det skulle raskt vise seg at soldatene var alt annet enn pålitelige.

- Klokka sju på søndagsmorgenen begynte de å skyte utenfor teltene våre, sier Thörner til avisa.

Ranet

Først fire timer senere kom de seg avgårde. Da hadde de opplevd sitt verste ørkenmareritt.

- Vi måtte kjøpe oss fri fra de militære med teltene og klærne våre, forteller hun.

Uten telt og klær var det bare å suse videre i ørkenen. Men opplevelsen satte sitt tydelige preg på Thörner.

- Da vi kom fram til Nema og hadde tanket opp bilen med 500 liter sa jeg til Colin: «Nå stopper vi ikke en gang til!»

Det var McRae tydeligvis enig i, så duoen kjørte 150 mil i ett strekk. Og på veien ble de minnet om at de egentlig hadde vært ganske heldige da de bare var ranet i ørkenen.

- Vi så en bil som allerede var strippet helt. Men med en gang bilen var fikset var jeg ganske sikker på at vi skulle klare å fullføre etappen, sier McRae til Independent.

HEKTISK AKTIVITET: Colin McRae fikser bilen sin selv. Omgitt av bevæpnede militære hadde han dårlig tid til å få fart på bilen i ørkenen. Det endte med at han ble ranet.