— Å vinne Storbritannias Grand Prix er som en drøm for oss

Dobbel Red Bull på Silverstone.

RASKE, RØDE OKSER: Red Bull-teamet vant dobbelt ved Sebastian Vettel og Mark Webber på Silverstone.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird
RASKE, RØDE OKSER: Red Bull-teamet vant dobbelt ved Sebastian Vettel og Mark Webber på Silverstone.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen HirdVis mer

|||Sebastian Vettel vant Storbritannias Grand Prix i formel 1 søndag. Det ble dobbeltseier til Red Bull-stallen.

— Et drømmeresultat, sa teamsjef Christian Horner.

Australske Mark Webber kjørte inn til annenplass 15 sekunder bak Vettel. Den tyske 21-åringen hadde beste startspor og omsatte det i en suveren seier, hans annen for sesongen.

— Jeg hadde en fantastisk bli og kunne presse på maksimalt hele tiden. Dette viser at vi absolutt er på riktig vei, sa Vettel etter sin tredje seier i karrieren, og den første på tørt føre.

Begge hans tidligere seirer kom i øsende regnvær. Vettel debuterte allerede som 19-åring i 2007. Hans tidligere arbeidsgivere var Toro Rosso og BMW Sauber.

— Å vinne Storbritannias Grand Prix er som en drøm for oss, mente teamsjef Horner.

— Jeg ønsker å takke hver enkelt på tribunen. Det er dette jeg har drømt om siden jeg så Nigel Mansell vinne her i den sterke engelske perioden, sa Vettel.

Ikke lett
De fleste ekspertene mente at Vettel vant som han ville. Seieren var aldri truet. Seier med 15 sekunder er utklassing. Tyskeren hadde stålkontroll, men selv tok han ikke av.

— Det var alt annet en enkelt. Du er nødt til å være tålmodig hele veien. Løpet var svært langt, sa Vettel, som fyller 22 år 3. juli.

FIKK IKKE VALUTA FOR PENGENE: Jenson Button drømte om suksess i det siste formel 1-løpet noensinne på Silverstone, men et skuffet hjemmepublikum måtte konstatere at briten endte utenfor seierspallen for første gang denne sesongen.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FRED DUFOUR
FIKK IKKE VALUTA FOR PENGENE: Jenson Button drømte om suksess i det siste formel 1-løpet noensinne på Silverstone, men et skuffet hjemmepublikum måtte konstatere at briten endte utenfor seierspallen for første gang denne sesongen.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FRED DUFOUR Vis mer

— For meg handlet det bare om å komme helskinnet til mål. I dag kunne jeg ikke oppnå noe bedre. Vettel var for overlegen. Da han fikk den gode starten, var det lite jeg kunne gjøre med ham, mente annenmann Webber.

Knappet inn
VM-leder Jenson Button måtte etter fire seirer på rad, og seks på årets sju første løp, nøye seg med sjetteplass. Det er første gang i år at briten har endt utenfor seierspallen.

Button leder fortsatt klart i VM-sammendraget med sine 64 poeng. Rubens Barrichello har 41 poeng, Vettel på 3.-plass har 39. Begge de to første kjører for det nyopprettede Brawn-teamet. Deretter følger de to Red Bull-kjørerne. Det er ventet at Red Bull vil utgjøre en tøff trussel for Brawn i siste halvdel av sesongen.

Barrichello ble nummer tre søndag, Felipe Massa i Ferrari nummer fire og Nico Rosberg i Williams nummer fem.

(NTB)