Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

— Blir i VIF ut sesongen

Lars Erik Spets vil ikke gamble med klubbytte før OL.

SENKET SERIELEDEREN: Lars Erik Spets (med pucken) var sentral da VIF slo serieleder Vålerenga Sparta i går kveld. Spets har bestemt seg for å spille hele sesongen for osloklubben. Foto: HENNING LILLEGÅRD.
SENKET SERIELEDEREN: Lars Erik Spets (med pucken) var sentral da VIF slo serieleder Vålerenga Sparta i går kveld. Spets har bestemt seg for å spille hele sesongen for osloklubben. Foto: HENNING LILLEGÅRD. Vis mer

|||JORDAL AMFI (Dagbladet): VIF-angriper Lars Erik Spets (24) har bestemt seg for å skrive under for klubben ut sesongen — for å få en best mulig oppladning til OL.

Vålerengas stødige poengplukker bidro med sine to målgivende pasninger mot Sparta til at Vålerenga i går tok tilbake serieledelsen med 3-1 seier i toppkampen på Jordal amfi.

Den tidligere Brynäs- og Duisburg-proffen var helt outstanding for Vålerenga i fjor, og var beste poengplukker i sluttspillet — hvor Oslo-laget ble norgesmester etter sju spennende finaler mot nettopp Sparta.

I sommer var han fast bestemt på at han ville prøve seg i utlandet igjen, men med en finanskrise som heller ikke skånte ishockeyen var det vanskelig å få napp utenfor landets grenser.

— Bra utvikling
Rett før seriestart i Norge skrev Spets ny kontrakt med Vålerenga ut november. Nå har han, i samråd med sin agent — tidligere VIFspiller Erik Ryman, bestemt seg for å fortsette i klubben ut sesongen.

— Det er lite som har dukket opp fra utlandet de siste månedene, så nå kjører jeg på hele sesongen her i Vålerenga. Her  spiller jeg mye og jeg føler at jeg har bra utvikling her, sier Lars Erik Spets til Dagbladet.

Spets er en av bare åtte hjemlige spillere som var plukket ut til landslagssamlingen i Hviterussland tidligere i november, og med OL i Vancouver bare noen måneder unna Spets uansett det ikke er noen god idé å starte med blanke ark og usikker tilværelse i en ny klubb utenfor landets grenser.

— Jeg har lyst til å reise ut en gang til, og gjøre det bedre enn jeg gjorde sist jeg var ute. Men i øyeblikket trives jeg veldig godt i Vålerenga. Kongepokalen i våres var et stort høydepunkt, og jeg har lyst til å vinne den en gang til, sier Spets til Dagbladet.

VIF-sjef Espen «Shampo» Knutsen er naturligvis glad for å beholde angrepsspilleren en hel sesong til.

— Vår viktigste spiller
— Spets er vår kanskje viktigste spiller, og over en lang sesong betyr han en del ekstra poeng. Mister vi han, så sliter vi, sier «Shampo» til Dagbladet.

Han mener trønderens evne til å prege tette kamper — som i toppkampen mot Sparta i går — er helt uvurderlig.

— Lars Erik orker mye, og han er god i både over- og undertallsspill, roser «Shampo».

Sparta tok ledelsen ved Jonas Solberg Andersen i går, men etter en lekker pasning fra Lars Erik Spets utlignet Blake Evans for Vålerenga. Spets hadde også en finger med i spillet da den 20 år gamle backen Stefan Espeland sendte VIF i ledelsen i første periodes siste sekund.

Da storebror Spets, Knut Henrik (27) satte inn 3-1 fire og et halvt minutt før slutt i andre periode følte «Shampo» seg trygg på seier.

— Det var viktig å vinne denne kampen, ellers ville Sparta vært fire poeng foran. Nå leder vi med to. Begge lag var tippet i toppen før sesongen, og denne kampen viste at det nok kommer til å stemme. Vi skapte nok til å score mer enn tre mål, samtidig som vi hadde full kontroll defensivt.

NB! Sparta følte seg snytt for scoring da hadde en puck over streken i starten av tredje periode. Sparta-trener Sjur Robert Nilsen tviler sterkt på at målburet var ute av stilling før pucken var over streken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media