KLART GULL: Byåsen var klart best og hadde små problemer med å ta gull under stafetten for herrer. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
KLART GULL: Byåsen var klart best og hadde små problemer med å ta gull under stafetten for herrer. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

— En stor opptur for Byåsen-miljøet

Byåsen med to lag på pallen i stafetten for herrer.

- En stor opptur for Byåsen-miljøet, mente landslagsløper Petter Eliassen etter at han bidro stort til at klubben hans vant NM-stafetten i langrenn i Voss søndag. Byåsen vant foran nordtrønderne fra Leksvik og Byåsens 2.-lag. Sist gang Byåsen vant NM-stafetten var i 2008. Da gikk Chris Jespersen, Tor Arne Hetland og Lars Berger på laget. Søndag var det Didrik Tønseth, Petter Eliassen og Ole Marius Bach som utgjorde vinnerlaget.

Målet før start var to Byåsen-lag på pallen, og det klarte de. - Vi viser at vi er Norges beste lag, sa ankermannen Bach.
Uten trener
Ifølge Eliassen gjorde det godt for Byåsen-miljøet. Eliassen var mannen som avgjorde stafetten med en sterk 2.-etappe. - Byåsen er god på rekruttering og har alltid vært god i seniorsammenheng, men i det siste har det buttet litt imot. Vi har ikke hatt noen egen trener denne sesongen, og vi gutta har på mange måter styrt showet selv. Vi må rette en stor takk til Tore Oldervoll som har fungert som vår oppmann. Han har holdt litt tak i oss. Vi trengte denne oppturen. Som klubb er vi blitt mer avhengig av ildsjeler. Nå tar vi tak, og til sommeren stiller vi lag i mosjonsklassen i St. Olavsloppet, sa Eliassen.

Det var Byåsen-løperne selv som tok ut lagene og bestemte hvilken rekkefølge de skulle gå i. Slik blir det når de ikke har hatt noen trener til å styre seg.

Bedre Eliassen selv har hatt en ujevn sesong. Han har ikke fått det til, og han mislyktes helt under 15-kilometeren i skøyting torsdag. Søndagens klassisketappe viste en helt annen utgave av ham. - Dette var en stor opptur fra torsdagen. Denne gangen klarte jeg å ta meg ut litt. Årets opptur i NM, fastslo Eliassen. Sølvlaget Leksvik besto av Kristian Tettli Rennemo, Andreas Myran Steen og Anders Tettli Rennemo. For Byåsens 2.-lag gikk Einar Askevold Ulsund, Daniel Myrmæl Helgestad og Chris Jespersen. I fjor kom det fem trønderlag først i NM-stafetten for menn. I år ble det fire fra Trøndelag på topp. Strindheim ble nummer fire. På 5.-plass endte Lillehammer. (NTB)