— Ville spilt gratis for Lyn

Om Lyn hadde spurt, ville Jo Tessem (37) sagt ja til å spille gratis for klubben. Nå går det i stedet mot comeback i Allsvenskan.

FORLOT LYN I 2007: Her jubler Jo Tessem (t.h) for en seier med Lyn mot Brann. Han er ikke blitt spurt av gamleklubben om et comeback og drar nå til Sverige. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FORLOT LYN I 2007: Her jubler Jo Tessem (t.h) for en seier med Lyn mot Brann. Han er ikke blitt spurt av gamleklubben om et comeback og drar nå til Sverige. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

||| Det er over halvannet år siden han sparket sin siste ball i Tippeligaen, og godt over et år siden han spilte sin siste kamp for Bournemouth på nivå tre i England.

De fleste har regnet Jo Tessem som en god, men avsluttet fotballhistorie, men ikke hovedpersonen selv.

- Faktisk har jeg trent veldig bra siden jeg ga meg i Lyn i november 2007, og ikke hatt en eneste uke med treningsfri. Jeg har hatt fem fotballøkter i uka, samt jogget mye for meg selv. Den fysiske formen er veldig bra, så gjenstår det å se hvor god fotballformen er, sier Jo Tessem på telefon fra den engelske sørkysten.

- Fortsatt medlem i Bastionen
Der blir han ikke lenge. Nå snører han på fotballskoene igjen, men selv om han gjør vendereis, blir det ikke hans kjære Lyn som får gleden av midtbanespillerens tjenester.

- Jeg hadde spilt gratis for Lyn om de hadde spurt meg. Jeg er veldig glad i klubben, og er fortsatt medlem av Bastionen, men jeg følte nok at Norge var et avsluttet kapittel da jeg dro herfra.

- Det vet vel de også, og derfor har vi hatt en veldig god dialog når vi har pratet sammen, men et comeback i Lyn er aldri blitt drøftet. I stedet skal jeg nå til Örgryte, sier Tessem til Dagbladet.

Der starter han i morgen et treningsopphold med en ukes varighet — mest for egen del.

- Jeg kunne egentlig ha fått en kontrakt med en gang, men jeg ville selv få sjekket at formen er bra nok. Samtidig gir det også dem en retrettmulighet, understreker den tidligere Southampton-helten.

Headhuntet av Allbäck
Det er kompis og den tidligere, svenske landslagsspilleren Marcus Allbäck som har presset på for å få Tessem over til Sverige. Örgryte ligger desidert sist i den svenske toppdivisjonen, men Tessem lar seg ikke skremme.

- Bortsett fra Marcus så har jeg ikke noe forhold til Ögryte fra før. Men når kompiser ringer og ber om hjelp, så stiller du opp, sier Tessem humrende.

- Håpet er at jeg skal hjelpe dem med å berge plassen. Det blir tøft, kanskje den største utfordringen jeg noensinne har møtt.

Selv understreker Tessem at dette noe han gjør «fordi fotball er gøy», og at det ikke er økonomien som er drivkraften.

- Vi har ikke engang drøftet noen kontrakt, men jeg regner vel med at jeg får et helt allright tilbud. I utgangspunktet er det meningen at jeg skal være der de neste fem månedene, men først får vi se hvordan det går i den treningsuka der, noe stallfyll gidder jeg ikke være.

Nær kontrakt i vinter
Det er det liten grunn til å tro at den tidligere landslagsspilleren vil bli. Selv om Tessem selv ikke vil kommentere opplysningene, vet Dagbladet at Tessem var svært nær en kontrakt med en skandinavisk toppklubb i vinter. Fortsatt er det flere interessenter på banen, og har han samme suksess på banen som han har hatt utenfor det siste året, så er suksess garantert:

Tessem var sist sesong trener for tiendedivisjonslaget Totten & Eling, som ble seriemester med 100 poeng på 40 seriekamper.