- Med 10 mann var vi mye bedre enn Vålerenga

Trond Henriksen stolt etter at RBK reddet ett poeng på Ullevaal.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Rosenborg 1-1.I mange år fikk trenere og spillere i Vålerenga tåkelys foran og bremsespor bak når motstanderen het RBK, som VIF-sportsdirektør Jan Erik Aalbu skrev i dagens kampprogram på Ullevaal.

Slik er det ikke lenger.

Og derfor var Vålerenga skuffet og forbannet over de to poengene som forsvant da Didier Ya Konan utliknet 10 minutter før slutt - særlig ettersom trønderne spilte med 10 mann i 55 minutter.  

- Jeg er generelt veldig skuffa over det vi gjør foran et fullsatt Ullevaal. Dette var skrøpelig. Vi var aldri det laget vi har vært i de første rundene, så vi er veldig skuffa, sier assistenttrener Tor Ole Skullerud til TV 2.

Martin Andresen synes Vålerenga sviktet i begge ender av banen.

- Vi er skuffet over resultatet, men mest over det offensive spillet vårt. Vi har mye å jobbe med der. Det defensive har stort sett vært solid, selv om det ikke var av forventet standard i dag. Alt i alt er jeg misfornøyd med kampen, sier han.

RBK-trener Trond Henriksen smilte derimot fra øre til øre, og ville ikke være med på at laget hans hadde levert en «godkjent» innsats.

I stedet vartet han opp med en Demidov light:

VAKKERT LEDERMÅL: Mohammed Abdellaoue beviste at han ikke er noe blaff da han skrudde Vålerenga i ledelsen på utsøkt goalgettervis. Men selv med én mann mer i 55 minutter greide ikke VIF å ro seieren i land. Foto: SCANPIX
VAKKERT LEDERMÅL: Mohammed Abdellaoue beviste at han ikke er noe blaff da han skrudde Vålerenga i ledelsen på utsøkt goalgettervis. Men selv med én mann mer i 55 minutter greide ikke VIF å ro seieren i land. Foto: SCANPIX Vis mer

- Godkjent? Det er steinbra av guttene å komme tilbake. Vi framstår som et mye bedre lag enn Vålerenga med 10 mann, sier han til TV 2.

Praktmål av Moa

Mohammed Abdellaoue (22) har hittil i Tippeligaen vist at han verken frykter Lillestrøm eller Rosenborg.

I kveldens prestisjeoppgjør på Ullevaal satte Klans-helten Moa inn sitt tredje mål for sesongen.

Etter 25 minutter fikk Martin Andresen ballen på omkring 30 meter. VIF-kapteinen kunne skutt, men holdt i stedet på ballen før han i akkurat riktig øyeblikk slapp den til Abdellaoue, som lå helt fri i feltet mens hele RBK så på Andresen.

Moa skrudde ballen sikkert i lengste hjørne med venstrebeinet - og Ullevaal eksploderte.

Forbannet Henriksen


Ti minutter seinere skulle oppgaven bli enda et hakk lettere for hjemmelaget.

- Med 10 mann var vi mye bedre enn Vålerenga

Rosenborgs Yssouf Kone fikk marsjordre etter en tøff takling på Kjetil Wæhler - dommer Moen mente den var for tøff og dro det røde kortet rett opp av lomma.

Reprisene viste at utvisningen var for strengt idømt.

Kone gikk ikke inn med knottene først, selv om han var for seint ute i taklingen.

RBK-trener Trond Henriksen var forbanna i pausen, men unnlot å kommentere utvisningen med en Wenger-aktig forklaring om at han ikke så situasjonen.

- Men Berre kaster seg ned uten å få kort, bemerket Henriksen kjølig til TV2 og siktet til en situasjon der Traore pådro seg et gult kort.

Etter å ha sett videobildene etter kampen var ikke RBK-treneren i tvil om at det røde kortet var feilaktig idømt.

- Jeg syns ikke det er en riktig utvisning, og vi må vel snart begynne å øve på å spille ti mot elleve. Vi måtte jo spille sånn sist helg også, sier Henriksen til Dagbladet.no.

Før disse to kampavgjørende situasjonene hadde Rosenborg kampens største sjanse.

Da kampen var fire minutter gammel, vant Rosenborg ballen etter en VIF-corner.

Midtbane-debutant Vadim Demidov fikk kula, løp 60 meter med ball på 7,2 og spilte fint til Alexander Tettey, som kom fossende på venstre.

Tetteys skudd strøk stolpen, og hadde det gått inn kunne mye sett annerledes ut.

Demidov viste seg også fram rett etter pause.

21-åringen driblet seg imponerende gjennom VIF-forsvaret, men ble stanset rett før han skulle legge an til skudd. Demidov falt, men dommer Moen gjorde rett i å ikke blåse straffe.

Med flere gode involveringer og effektive løsninger på midten kan det se ut som Rosenborg nå har funnet en sårt tiltrengt midtbanestrateg.

Konan Ya reddet poeng


RBKs ti menn fikk overraskende mye rom utover i andreomgangen. Det lå faktisk snarere en utlikning i lufta enn et nytt VIF-mål når andre halvdel av kampen utspilte seg.

Uten at trønderne klarte å skape de helt feite målsjansene.

Vålerenga yppet seg på et par cornere, blant annet headet midtstopper Wæhler over fra god posisjon.

Til slutt fikk Rosenborgs ti spillere uttelling. Didier Konan Ya, som fram til det 81. minutt hadde sett for liten og ufarlig ut som ensom spiss, dukket opp på første stolpe.

Ivorianeren vippet innlegget forbi Perkins i VIF-målet, og plutselig ble det stille i Ullevaal-fjøset.

Før utlikningen hadde Perkins allerede begynt å drøye tid ved å holde på ballen. Nå måtte Vålerenga framover igjen.

Vertene kom aldri nærmere enn et Martin Andresen-skudd som gikk over, og et bortdømt Rosenborg sikret ett poeng med ti mann.

<B>STRENG UTVISNING:</B> Yssouf Koné fikk direkte rødt kort av Svein Oddvar Moen etter en tøff takling mot Kjetil Wæhler. Utvisningen var i høyeste grad diskutabel.