DRØMMESTART: Bojan Zajic stormet bort til et kamera etter å ha gitt Vålerenga ledelsen, og brølte ut en melding det var vanskelig å tyde. I den perioden av kampen mener VIF-stopper Stefan Strandberg at Oslo-laget spilte rundt med serielederen. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
DRØMMESTART: Bojan Zajic stormet bort til et kamera etter å ha gitt Vålerenga ledelsen, og brølte ut en melding det var vanskelig å tyde. I den perioden av kampen mener VIF-stopper Stefan Strandberg at Oslo-laget spilte rundt med serielederen. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Med 11 mann viste vi RBK hvordan fotball skal spilles

Stefan Strandberg mener VIF har et mye høyere toppnivå.

||| Rosenborg - Vålerenga 3-1

LERKENDAL (Dagbladet): Én gang var Martin Andresen og Nils Arne Eggen tilsynelatende enige i går kveld:

Da begge mente spørsmålet om Rosenborg ville vunnet også uten det røde kortet til Freddy dos Santos ble i overkant hypotetisk. Det var det imidlertid ikke for Morten Moldskred, som fastslo at trønderne ville vunnet uansett om Vålerenga hadde hatt 11 eller 10 spillere gjennom 90 minutter.

Vålerenga-stopper Stefan Strandberg har vist seg som en mann med sterke meninger i høst. Og la ikke mye imellom da Dagbladet gjorde ham oppmerksom på uttalelsen fra RBK-spissen.

- Du kan jo se på den første halvtimen. Vi spilte rundt dem. Toppnivået vårt er mye høyere enn det til Rosenborg. Men de er mye mer solide og stabile enn oss, sier han.

- Kjørte over dem i starten
Strandberg innrømmer glatt at Rosenborgs 3-1-seier var fortjent slik kampen utviklet seg, men uten utvisningen tror han det ville blitt en helt annen historie.

- Med 11 mann tror jeg vi hadde tatt det. De vant fortjent til slutt, men vi kjørte over dem i starten og viste hvordan fotball skal spilles, sier han til Dagbladet.

Martin Andresen er ikke helt på linje med sin midtstopper når han blir bedt om å gi sin vurdering av den første halvtimen.

- Vi dominerte vel ikke, men det så ut til å bli en god fotballkamp. Vi spiller dem lave og framstår tidvis slik vi ønsker i den perioden, men vi har fortsatt for mange ballmist på vei fram, sier Vålerenga-treneren.

- Har vi vært kjepphøye?
Bojan Zajic sendte VIF i ledelsen etter 18 minutter før Rosenborg fikk straffe 10 minutter seinere.

Strandberg var mannen som forårsaket det hele i duell med Rade Prica. Han og stoppermakker André Muri hadde tilsynelatende kontroll, men slapp RBK-spissen mellom seg. Svensken gikk i bakken, Terje Hauge pekte på straffemerket, uten at det kom protester fra Strandberg.

HOPPENDE GLADE: Rosenborg-spillerne kunne ta en jubelrunde rundt Lerkendal etter å ha kjørt Vålerenga grundig i 2. omgang. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
HOPPENDE GLADE: Rosenborg-spillerne kunne ta en jubelrunde rundt Lerkendal etter å ha kjørt Vålerenga grundig i 2. omgang. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke sett situasjonen i reprise ennå. Jeg hørte at noen av guttene hadde sett det, og det var vel litt «bob, bob» om det var straffe eller ikke. Jeg var borti ham, men han faller lett, sier Strandberg.

Rosenborg-gutta røpet etter kampen at de hadde latt seg fyre ekstra opp av uttalelsene til enkelte av Vålerenga-gutta den siste uka, av typen «vi spiller den beste fotballen i landet» og «vi kan rundspille Rosenborg».

Freddy dos Santos synes det må være lov.

- At unggutter på 19-20 år har selvtillit synes jeg er helt riktig, for de har spilt kjempebra, sier han.

Martin Andresen kjenner seg heller ikke igjen i framstillingen av Vålerenga som kjepphøye.

- Har vi vært så kjepphøye? Vi fikk ikke vurdert det i dag (at VIF er det beste laget i Norge om dagen, journ.anm.), i og med at vi fikk en mann utvist. Det Fellah mente var at vi akkurat i øyeblikket var det beste laget - noe vi altså ikke fikk svaret på, sier han. 

TROR VIF HADDE VUNNET MED 11 MANN: VIF-stopper Stefan Strandberg. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TROR VIF HADDE VUNNET MED 11 MANN: VIF-stopper Stefan Strandberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer