- Med all respekt for Thor og Edvald, så er jeg ikke overraska

Nordhaug hadde regnet med å slå lagkompisene.

GOD DAG: Lars Petter Nordhaug var knallsterk på dagens VM-fellesstart, og endte til slutt på 12. plass, 34 sekunder bak verdensmester Rui Costa. Det gjorde Nordhaug til beste nordmann. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
GOD DAG: Lars Petter Nordhaug var knallsterk på dagens VM-fellesstart, og endte til slutt på 12. plass, 34 sekunder bak verdensmester Rui Costa. Det gjorde Nordhaug til beste nordmann. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

FIRENZE (Dagbladet): Portugisiske Rui Costa (27) sikret seg regnbuetrøya rett foran nesa på Joaquin Rodriguez på dagens VM-fellesstart.

Det 272 kilometer lange VM-rittet var preget av brutalt mye regn, stadige velt og favoritter som brøt én etter én.

Bare de tøffeste holdt helt inn, og en av dem som var svært nær et helt sensasjonelt resultat var Lars Petter Nordhaug.

Tønsberg-gutten syklet til slutt inn til 12. plass, på samme tid som Peter Sagan, seks plasser høyere opp på resultatlista.

- I dag sitter jeg med blant verdens beste, så det er klart at jeg er veldig fornøyd med det, sier Nordhaug, som oppsummerer rittet slik:

- Det var som  å ta en lang og kald dusj over mange timer, men det passet meg greit. Jeg vet ikke om jeg hadde gjort det like bra hvis det var 30 grader og sol, sier han.

Hushovd brøt Thor Hushovd sto av etter girtrøbbel relativt tidlig i dag, mens Edvald Boasson Hagen ikke hadde krefter da det som gjensto av hovedfeltet kom inn i den knalltøffe stigningen opp mot Fiesole for tiende og siste gang.

Lars Petter Nordhaug hadde - til tross for en tidligere velt - krefter igjen. 29-åringen fra Tønsberg beit seg fast, og hang nesten med Rui Costa, Rodriguez, Valverde og hjemmefavoritt Nibali over toppen.

Det ble imidlertid bare nesten for Belkin-rytteren, men etter en av de mest krevende VM-fellesstartene noen sinne, er han stolt over å nesten henge med helt inn.

- Dette er blant de aller beste dagene jeg har hatt. 12. plass i et VM som dette betyr at man er i verdenstoppen, og det er det jeg kjemper for å være, sier han.

Ikke overrasket Og Nordhaug innrømmer at det smakte litt ekstra å være den sterkeste av de norske i dag. Det var nemlig langt mer meritterte Hushovd og Boasson Hagen det ble snakket mest om på forhånd.

- Jeg visste at selv at om jeg ikke var den sterkeste, så ville jeg være veldig bra i en løype som denne. Med all respekt for Thor og Edvald, så er jeg ikke overraska over at jeg kjørte bra i denne løypa, sier Nordhaug til Dagbladet.

TØFFE TAK: Her er Lars Petter Nordhaug i aksjon under dagens VM-fellesstart. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
TØFFE TAK: Her er Lars Petter Nordhaug i aksjon under dagens VM-fellesstart. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

29-åringen skal sykle klassikeren Lombardia rundt allerede neste helg. Han forteller at et av de store karrieremålene framover blir å vinne nettopp en klassiker.

- Jeg har et mål om å komme på pallen eller helst vinne en klassiker de neste åra, og jeg kommer nærmere og nærmere, sier han.

Får skryt Landslagssjef Stig Kristiansen var imponert, men ikke overrasket over Nordhaug i dag.

- Det er ingen overraskelse at han er god i denne løypa. Lars Petter er en av de sterkeste vi har i dette terrenget, sier han.

- Kan han bli sterk nok til å vinne en stor klassiker?

- Ja, han er vel sterk nok allerede. Husk at det er mange faktorer som skal klaffe for at du skal vinne.

IKKE DAGEN: Thor Hushovd brøt etter girtrøbbel i VM i dag, men innrømmet etterpå at han ikke helt hadde dagen uansett. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
IKKE DAGEN: Thor Hushovd brøt etter girtrøbbel i VM i dag, men innrømmet etterpå at han ikke helt hadde dagen uansett. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Heller ikke Edvald Boasson Hagen er spesielt overrasket over Nordhaugs imponerende kjøring i dag.

- Han kjører sterkt i sånne løp som dette, med mye bakker og kaos, så jeg er ikke overrasket over det. Han kjører alltid sterkt på sånt, sier Sky-rytteren, som selv måtte ta til takke med en 20. plass i dag.

BARE NESTEN: Edvald Boasson Hagen hang ikke med de beste da feltet kom inn i den tøffe bakken for tiende og siste gang. Han var likevel ikke spesielt skuffet etterpå. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
BARE NESTEN: Edvald Boasson Hagen hang ikke med de beste da feltet kom inn i den tøffe bakken for tiende og siste gang. Han var likevel ikke spesielt skuffet etterpå. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer