«Med amputert venstrebein og høyrearm, skulle jeg ha spilt bedre enn samtlige.»

Aalesund-trener Ivar Morten Normark vil starte dagens kampanalyse med håndsopprekning. Årsak: Han vil finne ut hvem som vil spille i Tippeligaen for AaFK.

ÅLESUND (Dagbladet): -  Jeg regner med at samtlige spillere vil rekke opp hånda selv om det ikke så slik ut i første omgang mot Tromsø. Det er absolutt det verste jeg har opplevd som trener, forklarte Ivar Morten Normark i garderoben etter 0- 1 tapet og illustrerte det slik:

-  Med amputert venstrebein og høyrearm, skulle jeg ha spilt bedre enn samtlige av AaFK-spillerne i første omgang, sier treneren med ei velkjent venstreslegge.

Ville byttet alle

Normark sier det med alvor og overbevisning og utdyper hva han mener slik:

-  Det er OK å mislykkes med en pasning, men det er ikke OK å ikke ville spille fotball når vi innbyr til fotballfest på vår fantastiske hjemmearena. Om jeg kunne, ville samtlige spillere blitt byttet ut i pausen.

-  Hvis det er stundens alvor som preger veltrente 25-åringer som får spille fotball med så fantastiske rammebetingelser, kan de ikke ha opplevd mye i livet. Heldigvis bedret det seg etter pausen, sier Normark.

Og til dem som lurer på hva Normark sa til sine spillere i pausen, har du fått kortversjonen i teksten allerede. Normark kommer neppe til å nøye seg med at spillerne vil spille Tippeliga-fotball for AaFK.

Han krever at spillerne viser det i handling på banen, blant annet med ønske om å få ballen. Til tross for utblåsningen mener Normark at han fortsatt har en god nok stall til å overleve i Tippeligaen, uten håndspåleggelse. Samtidig vil AaFK forsterke stallen når overgangsvinduet åpner i sommer.

-  Vi ble i alle fall bedre etter pausen, men det var jo umulig å bli dårligere enn det vi viste i første omgang.

Etter en god første omgang mot Odd i åpningskampen, har alt gått galt for AaFK på sin nye hjemmebane. Normark finne ingen forklaring på hvorfor det er blitt slik:

Forlat skuta

-  De spillerne som ikke har lyst til å spille fotball under slike rammebetingelser som vi har i våre hjemmekamper, bør rett og slett forlate skuta og slippe andre til. Det handler faktisk ikke om ferdigheter, men om vilje, sier Ivar Morten Normark.