- Med Annan på laget ville vi vært videre

Eggen fnyser av kritikken fra Danmarks landslagssjef.

NÅR MØRKE NO HAR SÆNKA SÆ: Nils Arne Eggen tok en stille stund for seg selv etter tapet i Parken på onsdag, men innrømmet at det beste laget gikk videre. Han mener like fullt utfallet ville vært annerledes om utestengte Anthony Annan hadde vært på banen. 
Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
NÅR MØRKE NO HAR SÆNKA SÆ: Nils Arne Eggen tok en stille stund for seg selv etter tapet i Parken på onsdag, men innrømmet at det beste laget gikk videre. Han mener like fullt utfallet ville vært annerledes om utestengte Anthony Annan hadde vært på banen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): Rosenborg ble beskrevet som en groggy og forvirret bokser i danske medier etter kampen i Parken onsdag, der trønderne tidvis ble rundspilt og overkjørt av Ståle Solbakkens FC København.

Danmarks landslagssjef Morten Olsen mener de to kampene viser at Rosenborg ikke lenger kan kalles noe flaggskip for fotballen i Norden - og at 2010-utgaven av trønderne er en blek kopi av laget som gjorde det til en vane å kvalifisere seg til Champions League på 90-tallet.

- Hvis det er det beste norsk klubbfotball kan prestere er vi langt foran. Jeg har sett Rosenborg i to kamper og basert på det er de ikke noe flaggskip lenger. Vi skal ha respekt for klubben Rosenborg, men det laget de har for øyeblikket hører ikke hjemme i Champions League. Unnskyld at jeg sier det, sier Olsen til bold.dk.

- En skygge av seg selv
På det siste punktet er han dermed enig med Nils Arne Eggen, som etter nederlaget i Parken innså at Europa League kanskje er en mer passende øvingsarena for Rosenborg ut fra slagkraften som bor i dagens mannskap.

Men Olsen stopper ikke der.

Han mener Rosenborg spiller en helt annen fotball i dag enn da de kvalifiserte seg for Champions League åtte ganger på rad - i negativ forstand.

- De er en skygge av seg selv, og sett i etterkant var det en god trekning for FCK, sier han.

Én mann unna CL?
Når Dagbladet ringer Nils Arne Eggen og navnet Morten Olsen kommer opp er han først ikke interessert i å snakke.

- Danske aviser har ringt meg om det. Dette får Morten Olsen mene hva han vil om, jeg akter ikke å diskutere det her, svarer han.

EN BLEK SKYGGE AV SEG SELV: Det er Morten Olsens dom over Rosenborg. Foto:   EPA/Rolf Vennenbernd
EN BLEK SKYGGE AV SEG SELV: Det er Morten Olsens dom over Rosenborg. Foto: EPA/Rolf Vennenbernd Vis mer

Konfrontert med Olsens utspill om at dagens RBK-lag spiller en dårligere fotball enn laget fra glansdagene, greier likevel ikke RBK-treneren å dy seg:

- Nei, det gjør vi ikke. Med Anthony Annan på plass hadde vi vært videre. Det ble 2-2 over to kamper, sier Eggen - før han avslutter samtalen.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen er overbevist om at Anthony Annan ikke ville vært tilstrekkelig til å nekte danskene Champions League-billetten.

- Annan ville sikkert gjort det bedre enn Demidov i den dype midtbanerollen. Men jeg tror ikke Jesper Grønkjær ville fått dårligere arbeidsforhold eller blitt dårligere én mot én, jeg tror ikke Pospech eller FCK-backene hadde kommet mindre framover og jeg tror ikke Trond Olsen hadde blitt bedre. Jeg er overrasket over at Rosenborg ikke brukte det de lærte på Lerkendal til å ta noen defensive hensyn i Parken. Den smale midtbanen (diamanten) ga dem trøbbel i den første kampen. På onsdag ble de massakrert, sier han. 

Norsk fotball får muligheten til å revansjere seg i den nært forestående EM-kvaliken. Første kamp mot Morten Olsen og Danmark kommer 26. mars neste år.

DEN LILLE FORSKJELLEN?: Anthony Annan måtte sone karantene for to gule kort, og dermed gikk Vadim Demidov inn i hans rolle i Parken. Det trekket slo ikke heldig ut. Foto: REUTERS/Gorm Kallestad/Scanpix Norway
DEN LILLE FORSKJELLEN?: Anthony Annan måtte sone karantene for to gule kort, og dermed gikk Vadim Demidov inn i hans rolle i Parken. Det trekket slo ikke heldig ut. Foto: REUTERS/Gorm Kallestad/Scanpix Norway Vis mer