Med armen på is

Albuen til Suzann Pettersen må ises ned hver eneste dag. Likevel ber Norges beste golfspiller om å bli trodd på at hun har full kontroll.

Åpningen hennes ble utsatt til slutten av april grunnet skade, og 32. plassen var akseptabel. Uka etter ble hun nummer 16. Etter en kort pause fortsatte hun med to missede cut-er. For første gang i hennes karriere.

- Jeg forstår at det var mange som lurte på om jeg kunne spille, men jeg har full kontroll over golfen min, sier Suzann til Dagbladet.

Albuen ises ned

I januar skulle Suzann reise på treningsleir til Orlando. En vond albue satte en stopper for det. 23-åringen måtte under kniven før mer golf var aktuelt.

- Albuen er ikke bra ennå, sier Suzann. - Den er ikke vond eller stikkende når jeg slår, men den blir stiv.

- Hvordan behandler du albuen etter endt trening eller turnering?

- Den må ises ned hver eneste dag, og jeg må ha massasje, sier Suzann.

Hun vil absolutt ikke bruke den vonde armen som noen unnskyldning for manglende resultater. Og sier at hun aldri tenker på albuen når hun trener eller spiller turnering.

- Men jeg innrømmer at når jeg skal spille ballen ut fra tjukk rough - og der har jeg vært en del i det siste - så kjenner jeg det, sier Suzann.

Akkurat nå har Suzann besøk i USA av Håvard Engell og Mathias Lilleheim fra Olympiatoppen. Når golfesset nærmer seg neste turnering 4. juni i Chicago, regner hun med at golfbasen er proppfull av teknikk og fysisk styrke.

Klar til å score

- Så langt i sesongen har jeg prioritert teknikk og fysikk, sier Suzann. - Husk at jeg mistet mange uker i vinter grunnet operasjonen i albuen.

- Og det betyr at vi kan forvente et helt annet spill enn å kjempe om å klare cut-en?

- Jeg er klar for å score, sier Suzann. - Jeg trenger ikke tenke på hvordan jeg skal slå ballen - nå har jeg en base for å kunne score.

Årets første Major-turnering i mars gikk Suzann glipp av. McDonald's Championship 10. juni ser hun fram til. I fjor var hun lenge med helt i teten, og endte til slutt på en mer enn godkjent 11. plass bare to slag bak tredjeplassen.

- Det kan bli moro hvis jeg klarer å bruke de slagene jeg har med meg i bagen, sier Suzan. - Jeg føler meg god nok til å vinne.

Ser fram til Europa

For selv om alle turneringer er viktige, er det å gå til topps i en av de fire Major-turneringene det aller gjeveste. Og helst den største: US Open i starten på juli.

Om en måned står huset til Suzann ferdig, og hun ser fram til å flytte inn til sitt eget. Hun trives godt i USA og har skaffet seg en «vanvittig god» caddie. Men utpå sommeren kaller lengselen til Europa. Først til Evian Masters (verdens nest største pengemessig) i Frankrike, så British Open (siste Major) på Sunningdale i England og HP Open i Sverige.

- Ja, det skal bli deilig å spille på Europa-touren, sier Suzann. - Og tenk hvor flott det skal bli når British Open skal spilles på berømte St. Andrews i 2007.

Til tross for spill om millioner av dollar og feite personlige kontrakter, glemmer ikke Oslo-jenta sitt ståsted. Hun står bak en stor juniorturnering for jenter - sammen med Norges Golfforbund - som har samlet hele 1700 deltakere. 264 av disse skal spille finale på Bogstad i Oslo i august.

Få ballen i hullet

- Jeg gleder meg til å være til stede under finalespillet, sier Suzann. - Det er viktig å gi noe til den generasjonen.

- Og hva er viktigst for deg framover?

- Nå gjelder det bare å få ballen i hullet på færrest mulig slag, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

BLID OPTIMIST: Norges beste golfspiller har vært på fotosession i Los Angeles. Etter en tung start er Suzann Pettersen klar til å storspille på golfbanen. - Nå er jeg klar for å score, sier Suzann til Dagbladet.