Med Arsenal som religion

Arsenal-fans har hyggelige tider, men noen går lenger i sin kjærlighet til favorittklubben enn andre. Kjetil Løvstad (28) for eksempel.

- Arsenal er det viktigste i livet mitt. Det er min religion, sier Oslo-mannen.

De siste 12 åra har han brukt rundt 400000 kroner på å pleie forholdet til fotballklubben fra London.

Natta før Arsenal-kamper sover han alltid med drakta på. Det er fast ritual.

Mer ekstremt er de fem Arsenal-tatoveringene han har på kroppen:Klubbemblemet i nakken.Klubbnavnet på ryggen.Arsenal skrevet på thailandsk på venstrearmen.Highbury skrevet på gotisk på høyrearmen.Og han har et gammelt Arsenal-emblem fra 1936 på leggen.

Jobber på Highbury

Og hvor tror du mannen jobber hen?

På Highbury pub på Majorstua i Oslo.

Naturligvis...

Og på Arsenals hjemmebane, Highbury, har han vært 25-30 ganger siden første fotballtur til England som 17-åring for 12 år siden.

15. august 1992. Serieåpning.

Arsenal tapte 2-4. Hjemme mot Norwich.

Et tøft slag i trynet. Men likevel det største Kjetil hadde opplevd til da.

Siden har det blitt rundt 70 kamper på 30 forskjellige arenaer i England. Kjetil prøver å få med seg andre kamper også, når han først er over.

- Det blir fem-seks turer over i løpet av året. Og både mamma og pappa har vært med over. De er blitt litt Arsenal-fans, de også. Men ikke like sterkt, selvfølgelig. Jeg har begynt å føle meg litt engelsk.

- Livsstil

Interessen for Arsenal startet da han var åtte år. Da fikk han en Arsenal-drakt av en kompis av faren.

- Det var veldig tilfeldig. Men det er slik det ofte er; du velger ikke lag. Lag velger deg.

De 90 minuttene på banen er bare en liten del av lidenskapen. For Kjetil betyr kulturen og samholdet fansen imellom minst like mye.

- Vi er som en stor familie. Hudfarge spiller ingen rolle. Vår felles tilhørighet er drakta. Det vanlige er vel at man blir mindre interessert i engelsk fotball jo eldre man blir. Hos meg bare øker interessen mer og mer, smiler Løvstad.

«Bigami å ha to lag»

Han var gift i fem år. Han var villig til å ofre alt unntatt Arsenal.

- Jeg sa til kona at hun betydde 75 prosent, og Arsenal 25. Nå som jeg er separert betyr det at Arsenal fyller 100 prosent. Det er ikke ofte jeg ikke tenker på Arsenal, for å si det sånn, smiler han.

Tror på «The treble»

Arsenal kan vinne «The treble» denne sesongen:Ligaen vil være så godt som avgjort om de slår Manchester United hjemme på Highbury i dag. Neste lørdag er samme United siste hinderet før FA-cup finalen.Og med 1-1 borte mot Chelsea i den første kvartfinalen i Champions League onsdag har Arsenal halvannet bein i Europas gjeveste klubbturnering.

- Jeg har opplevd mye med Arsenal, men foreløpig har jeg ikke sett dem fra tribunen i noen finaler. Om vi kommer til finalen i Champions League, jeg dit. Det kan være en once in a lifetime-sjanse.

- Hvordan tror du årets sesong ender for Arsenal?

- Jeg blir skuffa om vi ikke vinner ligaen og FA-cupen. Champions League kan man aldri forvente å vinne. Men ting har gått vår vei i år. Vi kan klare «The treble».

b> ARSENALMUSEUM: Kjetil Løvstad (28) har foreløpig fem tatoveringer på kroppen. - Flere blir det uansett. Før jeg blir 50 er planen at kroppen min være et vandrende Arsenal-museum.
POKALTATOVERING: Vinner Arsenal tre pokaler på én sesong, vil det være så sensasjonelt at Kjetil Løvstad da har bestemt seg for å få tatovert inn alle tre pokalene på skulderen som et varig minne.