Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Med Balotelli benket vant endelig Liverpool igjen

Sliteseier mot West Bromwich.

SCORINGSHELTENE: Jordan Henderson (nummer to fra venstre) scoret vinnermålet, og klemmer her mannen bak ledermålet - Adam Lallana - på Liverpool-vis. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
SCORINGSHELTENE: Jordan Henderson (nummer to fra venstre) scoret vinnermålet, og klemmer her mannen bak ledermålet - Adam Lallana - på Liverpool-vis. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Liverpool - West Bromwich 2-1 (1-0)

(Dagbladet:) Liverpool tok bare ett ligapoeng i september måned, og oktober startet med bortetap mot Basel i Champions League i midtuka. Manager Brendan Rodgers har ikke lagt skjul på at laget hans er et godt stykke unna den formen som brakte dem ligasølv i mai. Til dagens kamp kom Adam Lallana og Rickie Lambert inn på bekostning av Lazar Markovic og Mario Balotelli.

- Han jobbet hardt, men må gjøre mye mer, sa en skuffet Rodgers om Mario Balotellis forestilling mot Basel.

Leken Lallana Benkingen av den italienske stjerna sørget for at Lallana og Lambert startet en ligakamp sammen for første gang siden Southampton-tida. Men det var ikke sånn at alt gikk på skinner for hjemmelaget selv om elleveren ble justert:

Førsteomgangen på Anfield var relativt jevnspilt, og de store sjansene uteble lenge. Liverpool hadde et par halvkvalifiserte muligheter, men Saido Berahinos heading i motsatt ende var kanskje den aller feteste sjansen denne kampen hadde. Inntil i sluttsekundene av førsteomgangen.

For da viste Adam Lallana seg fram for alvor. Han ble en yndling på St. Marys for sin kreativitet og skapervilje, og 1-0-målet mot West Bromwich viste alle hans evner på noen små sekunder: Vendingen, pasningen, løpet, avslutningen. Alt var klasse.

Dommerfeil Men det var aldri voldsomt stor avstand på lagene i denne kampen, og West Bromwich kom à jour etter 56 minutter da Dejan Lovren la Saido Berahino i bakken i god posisjon. Frisparket hadde blitt farlig nok, men dommer Michael Oliver nøyde seg ikke med frispark: Han blingset seg til at situasjonen hadde skjedd inne i boksen, og pekte på straffemerket. Berahino grep muligheten, og utliknet med ett av Premier League-sesongens sikreste straffespark.

Dermed hadde det nykomponerte Liverpool-laget fått en real test i fanget, men ingen kan beskylde dem for å ha vært paralyserte etter dommerfeilen og utlikningen. For i løpet av fem sekunder rakk Raheem Sterling både å utfordre, rope på straffe, reise seg og servere Jordan Henderson til 2-1.

Balotelli kom inn Ledermålet kom mindre enn fem minutter etter at Berahino hadde utliknet, og det var ikke bare et ledermål:

Det ble kampens vinnermål. Dermed vant Liverpool en ligakamp for første gang siden august og tredje serierunde.

Hva så med benkeplasserte Mario Balotelli? Italieneren kom inn etter 64 minutter. Da ledet Liverpool allerede 2-1, og selv om han ikke rakk å havne i målprotokollen denne gangen heller - han står med null i serien for sitt nye lag - viste spissen i alle fall så pass at han bør være å foretrekke foran Rickie Lambert utover høsten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling