Med barna i bokseringen

Det norske kvinnelandslaget lader opp til bokse-VM.

ØKERN (Dagbladet.no): Det lukter ikke svette i det store og lyse lokalet til Oslo Bokseklubb på Økern i hovedstaden. Men svette er de, de fem landslagsbokserne som lader opp til bokse-VM i St. Petersburg litt senere i september.

Men det mest iøynefallende er ikke svingslagene som gir gjenlyd i den gamle fabrikkhallen. Det er den ekstra bokseringen i midten av lokalet.

Ringen med barnebokseutstyr.

Naturlig utvikling

- Det var en helt naturlig utvikling fra de lå der i liggestolene sine, sier landslagstrener Martin Kitel til Dagbladet.no.

- Etterhvert begynte de å fly rundt i lokalet, og da måtte vi bare gjøre noe, fortsetter han.

For det er ikke så enkelt å trene boksing med ungene flagrende rundt beina.

- Nei, vi kan ikke ha noe av barn i ringen når vi sparrer, ler Henriette B. Kitel.

MENS VI VENTER PÅ FAR: Barnebokseringen i Oslo Bokseklubb gjør det enkelt for foreldrene å ta med barna på trening. Foto: John Rasmussen
MENS VI VENTER PÅ FAR: Barnebokseringen i Oslo Bokseklubb gjør det enkelt for foreldrene å ta med barna på trening. Foto: John Rasmussen Vis mer

Selv er hun en av gullfavorittene i 57-kilosklassen i bokse-VM, og i dag reiste hun med familien til Roma for å ta den aller siste finpussen før mesterskapet.

Verdens beste kvinnelige bokser?

Men opptakten har ikke vært av beste sort. Fordi barna er begynt i barnehage har Kitel plukket opp sin naturlige del av basiller. Og er i ferd med å bli syk.

- Jeg er i såpass bra form at om jeg blir syk i 4-5 dager så er ikke det noen krise, sier Henriette.

- Og så må du huske på at det er mange som blir syke og får en formtopp like etter det, smiler hun.

Kitel har deltatt i fem mesterskap i sin karriere, og vært i finalen i alle fem. Hun er europamester, og har to VM- og EM-sølv i samlinga.

- Jeg har ikke sjekka, men jeg tror ikke noen andre har gjort det før, forteller Henriette.

- Du er med andre verdens beste kvinnelige bokser?

- Nja, hvis du sier det så, smiler hun beskjedent.

Og når man først er verdens beste kvinnelige bokser er det vel naturlig å gå for gull i St. Petersburg?

- Det er selvfølgelig noen jeg helst skulle unngått å møte tidlig, men skjer det så skjer det. Det er gull jeg går for, og da må jeg jo slå alle, slår hun selvsikkert fast.

INSTRUERER: Europamester Henriette B. Kitel lærer gjerne bort et par boksetriks i barnebokseringen.
I KNALLFORM: Det norske kvinnelandslaget målte O2-opptaket på Idrettshøyskolen forrige måned. Resultatene er i toppklasse når det gjelder ikke-kondisjonsidretter i Norge.