- Med bedre sekundering kunne vi holdt unna

To norske amatører yppet seg mot Alexander Kristoff. Se video!

SARPSBORG (procycling.no): Åpningen av Tour of Norway tok først fyr da Lotto-duoen Sean De Bie og Pim Ligthart angrep fem mil før slutt.

Ingen fra hovedfeltet tok opp jakten på duoen, som kjørte seg opp til femmannsbruddet for dagen.

Der satt Vegard Stake Laengen (Team Joker) og Oscar Landa (Coop-Øster Hus).

Denne kvartetten holdt unna helt inn på oppløpet i Sarpsborg der Alexander Kristoff raste forbi og tok seg av etappeseieren.

- Det var bare å gi alt, men da feltet kom opp, hadde jeg ingen sjanse, sier Vegard Stake Laengen til procycling.no.
 
Lommene fulle av poeng Den norske kontinentalduoen dro likevel ikke tomhendte fra Østfold.

Oscar Landa kjørte seg inn i klatretrøyen, mens Stake Laengen skaffet seg verdifulle bonussekunder med tanke på sammendraget.

Siddisen, som også har en god avslutning, mener dårlig sekundering tippet det hele i proffenes favør.

- Jeg følte meg egentlig kjempebra, men jeg kjørte litt defensivt med tanke på duoen fra Lotto-Soudal. Det siste jeg hørte var at det var 1 minutt og 15 sekunder 10 kilometer fra mål. Med litt bedre sekundering, tror jeg vi kunne ha tatt det, sier Landa til procycling.no.
 
Forsprang på konkurrentene Mens Landa hadde stallordre om å stikke fra feltet, var det mer tilfeldig at Stake Laengen havnet der.

- Vi snakket om verdien av bonussekunder. Men jeg var ikke så aktiv for å komme med i bruddet, det var mer at jeg skled unna, sier han.

TO TAPRE NORDMENN: Vegard Stake Laengen og Oscar Landa (foran) ble hentet på oppløpet under dag én av Tour of Norway. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, procycling.no
TO TAPRE NORDMENN: Vegard Stake Laengen og Oscar Landa (foran) ble hentet på oppløpet under dag én av Tour of Norway. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, procycling.no Vis mer

Det kan likevel vise seg å være et smart trekk av Team Joker:

- Vi visste at Vegard er i god form. Det var akkurat dette vi ønsket å få ut av etappen. Vi viste oss fram, og vi sitter igjen med noe. Vegard er en av våre som kan gjøre det bra på fjelletappene, og nå har han fått noen sekunder på storfavorittene, konstaterte en fornøyd Gino Van Oudenhove.

Han prøve å holde igjen litt underveis, men innrømmer at han ble revet med da det gjensto tre runder i Sarpsborg, og forspranget fortsatt var på mer enn to minutter.

- Jeg har følt meg bra i det siste, så jeg tenkte at jeg skulle spare litt til fjelletappen. Men når du får en sjanse på det nivået her, må du bare gripe den.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!)