Med bodyguard fra Amerika

Når landslagstrener Peter Mueller vil stille på Skøytetinget for å forsvare sjefen sin, er det på tide at norsk skøytesport passer på seg selv.

FULL KONTROLL: Foreløpig får landslagstrener Peter Mueller tilsynelatende gjøre som han vil i norsk skøytesport. Det er en sårbar strategi for en idrett som trenger en grundig snuoperasjon.Foto:  Geir Olsen / SCANPIX
FULL KONTROLL: Foreløpig får landslagstrener Peter Mueller tilsynelatende gjøre som han vil i norsk skøytesport. Det er en sårbar strategi for en idrett som trenger en grundig snuoperasjon.Foto: Geir Olsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR et par dager siden fortalte landslagstrener Peter Mueller til VG at han selv ville dra til helgas skøyteting på Geilo for å støtte sportssjef Øystein Haugen i tilfelle forbundets faglige leder skulle få kritikk der.

En slik tur rimer nok mer med den lett rastløse amerikanerens cowboy-tilnærming til ledelse enn et traust norsk idrettsdemokrati, men denne gangen er det ingen grunn til å ta skøytetreneren på manglende formalisme.

Tinget trenger bare å ta debatten om favorittsporten deres vil vokse seg sterk igjen ved fortsatt å la treneren ri fritt med sin lille elitegruppe av edsvorne kvinner og menn.

SKJØNT det med favorittsport kan kanskje diskuteres. Skøyteforbundet er delt i to hovedgrener; kunstløp og hurtigløp med høyst forskjell grep om den tradisjonelle norske idrettshverdagen. Etter Axel Paulsen og Sonia Henie er det bare hurtigløp som har vært folkesporten vår.

For tida er forbundet samvittighetsfullt styrt av kunstløpfraksjonen, men det er ikke rivalisering mellom disse etter hvert helt ulike grenene som gjør at Mueller venter angrep mot sin overordnete i forbundet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer