Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Med det nivået vi jentene er på nå, taper vi ikke mot Sverige om vi har like gode ski

Heidi Weng strutter av selvtillit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Hvis du lurte på hva ekte idrettsglede er for noe holdt det å se premieutdelingen i Falun i kveld.

Da de norske gulljentene fikk medaljene sine etter stafetten hoppet og danset de av glede oppå den altfor trange seierspallen. Mye fordi det var denne øvelsen de var enige om at de skulle vinne her i Falun. Smørebommen i Sotsji, som kostet jentene tidenes mest opplagte gullmedaljer, ble for evig og alltid begravd i skogsholtet rundt Lugnet skistadion i dag.

FIKK DET DE VAR UTE ETTER: I kveld fikk de norske stafettjentene gullet de ikke fikk i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIKK DET DE VAR UTE ETTER: I kveld fikk de norske stafettjentene gullet de ikke fikk i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

 - Gullmedaljen her smaker ekstra godt etter nedturen vi hadde. Det er store kontraster fra i fjor, sier Therese Johaug etter premieutdelingen.

Takker laget
Sammen med Heidi Weng hoppet hun nesten av pallen da det var deres tur til å komme fram. Etterpå var Weng ydmyk overfor de andre jentene på landslaget som ikke fikk gått i dag.

- Det er andre jenter der hjemme som ikke får være her. Vi er utrolig gode sammen og pusher hverandre hver dag, og hadde det ikke vært for dem hadde jeg ikke stått her i det hele tatt. Jeg har fått veldig god selvtillit av å være på det laget her. Folk har så veldig troa på deg at det gjør at jeg får trua på meg selv jeg også, sier Weng til Dagbladet.

Den selvtilliten kom til syne før stafetten i dag også, skal vi tro Johaug. Da var Weng så gira og sint at hun skulle ut og banke samtlige gule og blå. Hun mønstret sinnet hun følte etter Sotsji-bommen i fjor.

- Det var den perfekte revansj. Heidi snakket på at hun skulle knuse Ida Ingemarsdotter og det var liksom ikke måte på. Hun skulle på McDonalds og spise burger som svenskene gjorde. Hun var i hvert fall sint etter det som skjedde i fjor - så jeg tror hun mente hvert eneste ord. Det var i hvert fall det samme som kom i fjor, sier Johaug.

Uslåelige
For i dag, eller i år for den del, er det ingen som er i stand til å slå de norske jentene på en stafett. Ikke om forutsetningene er like i hvert fall.

- Jeg tror faktisk at akkurat nå, med det nivået vi jentene er på, så tror jeg ikke vi hadde tapt mot Sverige. Det måtte vært som på tirdsag, at svenskene har gode ski og nordmennene har dårlige ski, men jeg tror ikke de har sjanse når vi har like bra ski som dem, sier Heidi Weng.

Lørdag er det tremil i Falun. Da får de sjansen til å sjekke om Heidi tar feil. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!