- Med en sånn start trenger du ikke springe vettet av deg

Molde vant sin største seier under Solskjær.


BEKKESTUA (Dagbladet): Stabæk - Molde 0-5.

Selv ikke i den nylig gjennomførte andrerunden av cupen klarte et tippeligalag å score tre så raske mål som Molde gjorde i seriekampen mot Stabæk i dag.

Kampen mellom fjorårets gullvinner og årets desiderte tippeligajumbo var avgjort allerede før ti prosent av den var unnagjort:

Da uret viste 8 minutter og 33 sekunder trillet Joshua Gatt ballen forbi Jan Kjell Larsen til 0-3.

TOMMELEN OPP: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær så laget sitt ta ledelsen med tre mål før det var spilt ni minutter. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
TOMMELEN OPP: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær så laget sitt ta ledelsen med tre mål før det var spilt ni minutter. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

- Med den starten vi hadde, tre mål på tre sjanser fra tre til ni minutter, trenger du ikke springe vettet av deg. Det er en lang mai måned, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til TV 2 Sport.

- Molde er veldig effektive de første minuttene, og da er kampen egentlig kjørt. Vi blir for små i dag mot et Molde-lag som er gode, sier Stabæk-trener Petter Belsvik.

Herlig, Hestad Daniel Berg Hestad dunket inn 1-0 etter seks minutter. Moldes veterankaptein, som ser ut som han har snudd den biologiske klokka etter at han fikk Ole Gunnar Solskjær som trener, plukket ned en Stabæk-avklaring 25 meter fra mål.

På halvspretten dro Berg Hestad til. Keeper Larsen så ut til å feilberegne skuddet totalt, han var i hvert fall ikke i nærheten av verken å kaste seg eller å redde, og bortelagets drømmestart var et faktum.

- Jeg så ikke utgangen på det, det var mange spillere i veien, forklarer Larsen til TV 2 Sport.

Angan lurte Hammer Men det gikk ikke mange trekkene før ledelsen ble doblet. Et strøkent oppspill fra en upresset Even Hovland dalte ned i bakrommet. Davy Claude Angan var langt smartere enn sin duellant Jørgen Hammer. Avslutningen fra ivorianeren passerte under Larsen til 0-2.

DRØMMESTART: Joshua Gatt feirer 0-3-målet etter snaut ni spilte minutter. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
DRØMMESTART: Joshua Gatt feirer 0-3-målet etter snaut ni spilte minutter. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

Stabæk virket helt lamslåtte av det som rammet dem.

Molde kunne roe det hele ned. Med 3-0 i bagasjen mot et lag som hadde tapt 20 av 21 mulige poeng siden seriestart, skulle det ikke være mulig å bli truet, selv om hjemmelagets supportere på det tidspunktet fant humor i å dra til med sanglinja «Stabæk skal ha tre poeng».

Styggeste Belsvik-smell Men de poengene må de vente på. For i stedet var det Molde som pyntet på resultatet: To av målscorerne, Joshua Gatt og Davy Angan, fant hverandre enkelt i Stabæks målfelt, og sistnevnte bredsidet inn 4-0 til Molde, før Jo Inge Berget løp fra alle og satte inn 5-0 bak en stadig like desillusjonert Jan Kjell Larsen.

Det er Moldes største seier under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, og den kom beleilig med tanke på jakta på topplagene.

Samtidig var det Stabæks styggeste smell siden Petter Belsvik tok over. Den eneste trøsten for deres del er at de ikke faller lenger ned på tabellen.