HISTORISK:   Miroslav Klose tangerte Ronaldo som VMs toppscorer gjennom tidene da han scoret i sitt fjerde VM på rappen. Foto: NTB Sanpix
HISTORISK: Miroslav Klose tangerte Ronaldo som VMs toppscorer gjennom tidene da han scoret i sitt fjerde VM på rappen. Foto: NTB SanpixVis mer

Med en tro kopi av Solskjærs legendarisk CL-mål ble Klose historisk

I et fyrverkeri av en fotballkamp.

Tyskland - Ghana  2-2(0-0)

(Dagbladet): Ole Gunnar Solksjær ble en helt da han pirket inn en stuss i Champions League-finalen mot Bayern München i 1999.

Med 14 mål fordelt på tre verdensmesterskap før kveldens kamp, var Miroslav Klose det samme for de som heier på «Die Mannschaft».

Men om han var stor før oppgjøret - ble han enda større etter kveldens kamp mot Ghana.

Mannen som «alltid» scorer for landslaget - serverte en tro kopi av Solskjær-målet i 99 da han kopierte Ronaldo (den ekte)  som VMs toppscorer gjennom tidene - 15 i tallet.

Corner, en stuss på bakre og en lang fot som pirker ballen i mål - det er sånn bare ekte goalgettere gjør det.

Da hadde han vært på banen i to minutter, og Tyskland lå under 1-2 etter å ha gått opp i ledelsen.

Frisk start De to lagene serverte en frisk førsteomgang, selv om målene uteble. Tyskland presset høyt og skapte flere sjanser.

Som da Mesut Özil slo et frekt innlegg bak Ghana-forsvaret og Thomas Müller var en skonummer fra å sende Tyskland i ledelsen.

 Ghana lå klokt defensivt og tok overgangene de fikk servert ypperlig:

Som da Muntari banket til fra 25 meter og bare et dårlig plassert skudd og en god Neuer hindret mål.

Eksploderte Den andre omgangen rakk ikke å bli gammel før det tok helt av.  Vi fikk servert to raske mål før ti minutter var spilt.

Først var det Tyskland som spilte seg rundt på høyrekanten.  Thomas Müeller slo et godt innlegg, og Mario Götze var både god og heldig som scoret. God fordi han var først på ballen med hodet. Heldig fordi ballen gikk via kneet og inn i mål.

Der Götze var heldig, var André Ayew bare god. Ghanas spiss svarte umiddelbart på Tysklands mål da han knuste alle inne i boksen på et innlegg og stanget inn utlikningen.

Og Ghana var ikke ferdig. Minutter senere ble offside-fella til Tyskland lurt. Asamoah Gyan kom alene med Neuer og var iskald da han banket inn 2-1. Kampen var snudd.

Så kom Miroslav Klose inn. Og selvfølgelig scoret han. 

Tyskland reddet ett poeng, for Ghana ser det vanskelig ut å ta seg til åttendedelsfinalen.