KLAR FOR EM:   Gunn-Rita Dahle Flesjå er fortsatt en av verdens beste kvinnelige syklister. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR EM: Gunn-Rita Dahle Flesjå er fortsatt en av verdens beste kvinnelige syklister. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Med et normalt løp og uten uhell er hun en klart vinnerkandidat

Dahle Flesjå på medaljejakt i EM.

EM-løypa passer ikke Gunn-Rita Dahle Flesjå perfekt, men terrengsykkelveteranen akter likevel å være med i medaljekampen i tyske Singen søndag.

Maraton-EM er sesongens første store mål for Dahle Flesjå, og oppladningen har gått akkurat slik 42-åringen hadde håpet. Dermed er det lov å ha høye forventninger foran søndagens ritt på tysk jord.

- Vi har fått gjort det vi hadde planlagt i hele sesongoppkjøringen. Vi er godt forberedt og gleder oss. Vi håper og tror vi skal kunne være med å kjempe om en medalje, fastslår Dahle Flesjå overfor NTB.

Annerledes løype I tyske Singen skal hun og resten av verdenseliten gjennom en løype som skiller seg fra de traseene som har vært benyttet i maratonsammenheng de siste årene.

- Ja, det er en annerledes maratonløype med litt mer rullerende terreng. Det er lite fjell, men i stedet små bratte bakker, sier Dahle Flesjå.

Det er 42-åringen forberedt på at kommer til å påvirke utviklingen i løpet.

- Det blir nok gjerne et lureløp. Det er nok ingen her som tenker at det er bare å rykke fra resten, sier det norske håpet.

- Hvordan passer løypa deg?

- Det er nok mange som vil si at jeg gjerne skulle hatt flere lange bakker, men jeg tenker ikke sånn selv. Hvis jeg er i god form, spiller det ingen rolle hvordan løypa er, sier Dahle Flesjå.

Har trent godt 42-åringen har også trent mye fart den siste tiden - også med tanke på verdenscupåpningen i tsjekkiske Nove Mesto om to uker.

Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter er også optimistisk på elevens vegne foran EM.

- Med et normalt løp og uten uhell er hun en klart vinnerkandidat, sier han.

Ved siden av Dahle Flesjå er ytterligere to norske utøvere tatt ut til helgens maraton-VM. Orkla-syklist Borghild Løvset ble nummer tre i EM i fjor og deltar også i år.

På herresiden er Lars Granberg fra Haugaland Norges representant. Han imponerte med 11.-plass i etapperittet Cape Epic tidligere denne sesongen. (©NTB)