Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Med et snøskred i ryggen hopper han utfor stupet

Noen videoer gir deg et sug i magen.

(Dagbladet): Matthias Giraud (28), som bare kalles «superfranskmannen», er skikjører, basehopper og ekstremsportutøver. Takket være generøse sponsorer kan Giraud reise verden rundt og gjennomføre stunts de fleste av oss hadde betalt for å slippe.

I videoen øverst i denne saken utfordrer Giraud og kompisen Stefan Laude de fleste grensene for ansvarlig opptreden i fjellet.

På toppen er det nærmest fritt fall når gutta setter utfor, men ganske snart starter skikjørerne et snøskred som gjør at de ikke har noe valg: De må bare fortsette å kjøre.

Alt filmes, selvfølgelig, med kameraet til en av Girauds hovedsponsorer, GoPro. Og vi anbefaler å faktisk se videoen før du eventuelt leser videre.

Med snøskredet i ryggen og en stupbratt fjellside foran seg er spørsmålet hvordan gutta skal komme seg unna. De ender opp med å kjøre rett utfor en 100 meter høy klippe - og utløse fallskjermene sine de har på ryggen.

Trygt oppe i lufta, hengende fra fallskjermen sin, snur Giraud seg og ser snøskredet rase skremmende vakkert utfor klippen.

Videoen avsluttes med at de to hardhausene lander trygt på skiene sine.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media