- Med fjell i dag hadde han neppe gjennomført

Hushovd har blitt skikkelig sjuk.

(Dagbladet.no): Tour de France kan være over for Thor Hushovd (30) om sykdommen fortsetter å herje med ham i Alpene.

Det bekrefter Crédit Agricole-kapteinens trener, Atle Kvålsvoll, overfor Dagbladet.no i kveld.

- Han er i dårlig sinnstilstand og er ganske nedfor. Han har blitt skikkelig sjuk, sier Kvålsvoll.

Thor Hushovd dro selv rett på hotellet etter dagens etappe, og følte seg ikke i form til å snakke med noen i kveld.

Det var også en uvant deppa Grimstad-gutt som uttalte seg til TV 2 like etter løpet i dag.

Hadde ikke klart et fjell

På vei for å møte Hushovd på hotellet frykter Atle Kvålsvoll at sykdommen nå skal sette nordmannen helt ut av spill.

- Han var ikke noe i slag i dag og sleit hele veien. Hadde det vært fjelletappe i dag er jeg redd han ikke hadde klart å gjennomføre, sier Kvålsvoll.

- Med fjell i dag hadde han neppe gjennomført

Hushovds sykdom er den samme som gjorde at han måtte stå over NM og som sendte ham inn i Tour de France på penicillinkur. Nå er han tilbake på nye seks dager med penicillin.

- Thor hadde ingenting å tråkke til med i spurten i dag, og har behov for å slappe av både mentalt og fysisk, sier Kvålsvoll til Dagbladet.no.

Tilbakefall mandag kveld

Ifølge NTB skal Hushovd ha merket tilbakefallet mandag kveld, og han begynte på penicillinkuren tirsdag.

Nordmannen var i dårlig forfatning etter 12. etappe etter å ha forsøkt seg i spurten. Han var sjanseløs mot vinner Mark Cavendish, og måtte se også seks andre ryttere foran seg på resultatlisten, inkludert poengtrøya til Oscar Freire.

- Jeg er veldig preget av sykdommen. Formen er dårlig og jeg føler meg dårlig, sa Hushovd til TV 2, og la til at han mer eller mindre hadde gitt opp den grønne trøya.

26 poeng skiller nå opp til Freire, mens det kun skiller to til Kim Kirchen i poengkonkurransen. Bak Hushovd lurer Erik Zabel (13 poeng bak) og Mark Cavendish (15).

UTSLITT: Thor Hushovd var bra med da det dro seg til, men da han skulle sette inn støtet hadde han ingenting å tråkke til med. Foto: AFP/SCANPIX
UTSLITT: Thor Hushovd var bra med da det dro seg til, men da han skulle sette inn støtet hadde han ingenting å tråkke til med. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
BEKYMRET: Trener Atle Kvålsvoll forteller om en noe nedbrutt Thor Hushovd, og mener de neste dagene blir avgjørende for om nordmannen kommer seg til Paris.