- Med fjoråret i minne må vi være fornøyde

Men FFK mistet serieledelsen etter 0-0 mot Lyn.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): FC Lyn Oslo - Fredrikstad 0-0

Både før kampstart og i pausen runget hymnen til actionfilmen «The Rock» på landslagsarenaen.

Som stemningsskaper på et glissent og regntungt Ullevaal fungerte den bra.

Ingen av de 22 fotballkrigerne maktet derimot å utvise samme heltemot og besluttsomhet som herrene Nicholas Cage og Sean Connery i dramaet som utspiller seg på den myteomspunne fangeøya Alcatraz.

90 minutter ga null mål og FFK ned fra tabelltopp etter tre strake seire.


Fornøyd Grönhagen
- Vi kom hit for å ta tre poeng og jeg synes vi hadde de fleste største sjansene. Kampen sett under ett får vi vel allikevel være greit fornøyd med ett poeng, oppsummerte Anders Grönhagen overfor Dagbladet.no etter kampen.

Suksess-svensken var bare middels fornøyd med angrepsspillet.

- Det er positivt at vi holder nullen, men vi mangler rytme framover på banen. Det blir for mange strake oppspill fra midtbanen som ikke fører til noe. Med fjorårssesongen i minne må vi vel allikevel være fornøyde, sier Grönhagen.

VILLE MYE: Men Ardian Gashi klarte aldri å overliste Lyn-keeper Eddie Gustafsson. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
VILLE MYE: Men Ardian Gashi klarte aldri å overliste Lyn-keeper Eddie Gustafsson. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

FFK har vært et stabilt bra hjemmelag og ditto svakt bortelag i to sesonger på rad. I fjor vant de én bortekamp.

FFK-stopper Raio Piiroja, som igjen leverte en solid kamp, er enig med sjefen.

- De er vanskelig å spille mot fordi de har såpass hurtige spisser. Vi ville og kunne tatt tre poeng, men er vel greit fornøyd med ett slik situasjonen er, sier estlenderen.


God Lyn-åpning
Det var Lyn åpnet friskt og skapte raskt målsjanser i duskeregnet på Ullevaal. Spesielt var Espen Hoff på venstrevingen aktiv i første omgang.

Gang etter gang skar 27-åringen inn fra kanten og forsøkte seg på sin vante suksessoppskrift: legge ballen over på høyrefoten og bøye den bort i lengste kryss.

Gang på gang løp han seg da også glimrende fri, men like ofte var avslutningene for upresise og FFK-keeper Lasse Staw fikk en enkel jobb med å plukke skuddene.

- Jeg synes vi var gode den første halvtimen, men av og til kunne vi nok skutt selv i stedet for å slå til en medspiller, sier Lyn-trener Henning Berg.


Døde hen
Abgar Barsom fikk serielederens største målsjanse i første omgang da han utnyttet en stygg glipp av Lyn-kaptein Tommy Berntsen ute ved sidelinja. Svensken skar fint inn mot mål, men Lyn-keeper Eddie Gustafsson slo det harde , men lite velplasserte skuddet til corner.

- Med fjoråret i minne må vi være fornøyde

Etterhvert ble det lengre mellom høydepunktene, noe som ble tydelig da FFK-fansen vartet opp med dagens høyeste jubelbrøl da Abgar Barsom hoppet høyest og vant en hodeduell midt på banen kvarteret før pause.

Ardian Gashi og FFK tok mer over da det nærmet seg pause og midtbanesliteren selv var aller nærmest to minutter før pause.

Skuddet fra 18 meter fikk en merkelig skru, men Gustafsson fikk snudd i tide og slått ballen til corner med en god enhåndsredning.


Tarik glimtet til
Andre omgang fortsatte der den første slapp: med FFK i førersetet. Etter knappe timen viste endelig stjerneskuddet Tarik Elyounoussi seg frem.

Garsom slo inn og unggutten vippet lekkert ballen over Indridi Sigurdsson. Avslutningen fra kloss hold gikk derimot rett i fanget på Lyn-keeper Eddie Gustafsson.

Anført av banens beste spiller, kaptein Kasey Wherman, fortsatte FFK å styre kampen, mens Lyn forsøkte å kontre på raske Kim Holmen og Erling Knudtzon.

- Det var en tett og jevn kamp, men jeg synes vi skapte mest og kunne avgjort denne kampen. Jeg synes i alle fall vi nektet Lyn målsjanser på en bra måte, sier FFK-kaptein Wherman til Dagbladet.no etter kampslutt.


Stefanutto og Barsom kunne avgjort
Shane Stefanutto kom nærmest for hjemmelaget medet velplassert distanseskudd med høyrebeinet (!), mens alltid skuddvillige Ardian Gashi aldri sluttet å prøve for serielederen fra Østfold. Nærmest var han timinuttet før slutt da ballen strøk stolpen på feil side.

I en siste innsats for tre poeng flyttet Lyn opp Tommy Berntsen i sluttminuttene, men Raio Piiroja og FFK-forsvaret red av stormen med tøft duellspill og trygt forsvarspill.

- Jeg synes vi skapte bra trykk mot slutten av kampen, men vi klarte ikke omsette det i skikkelige målsjanser, sier Henning Berg.

Abgar Barsom kunne avgjort tre minutter på overtid, men hadde ryggsekken på og skuddet fra 12 meter gikk høyt over mål.

Og med en svenske i Stabæk-drakt på gulltokt på Hamar, betyr det «morna» til tabelltopp i denne omgang for Fredrikstad.