FRELSER: Branns Kim Ojo var den eneste som klarte å få ballen i mål i en sjanserik kamp mellom hjemmelaget og Haugesund i Bergen i kveld.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX
FRELSER: Branns Kim Ojo var den eneste som klarte å få ballen i mål i en sjanserik kamp mellom hjemmelaget og Haugesund i Bergen i kveld. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIXVis mer

- Med Guds hjelp, ikke med penger

Brann-matchvinner Ojo vil vippe Molde ned fra tabelltoppen.

(Dagbladet): Brann - Haugesund 1-0.

Brann har fortsatt blikket festet mot topp tre i årets Tippeliga, etter at Kim Ojo sikret seier og tre poeng hjemme mot Haugesund i kveld.

Bortelaget ga bergenserne kamp hele veien, men da Ojo steg til værs og stanget inn 1-0 med åtte minutter igjen å spille, var slaget tapt.

- Det er en jævla utladning etter en kamp som egentlig ikke er noe for historiebøkene. Det kunne endt med alt eller ingenting, men det er en utrolig artig kamp å vippe i vår favør, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til MAX etter kampen.

Jostein Grindhaug føler det vel omtrent motsatt.

- Det svir, det gjør det. Vi leverer en god kamp på bortebane, det holder nesten inn med nullen og poeng, som jeg syns vi hadde fortjent. Men Brann er såpass dyktige og i dytten at de vinner kampen, sier Haugesund-treneren.

For Brann er inne i en god stim.

Matchvinner Kim Ojo går så langt som å advare Molde mot å ta gullet for gitt, og antyder muligens at bergenserne har sterkere krefter i ryggen enn lokale finansmenn.

- De som ligger øverst på tabellen skal ned. Vi skal toppe tabellen. Med Guds hjelp er alt mulig, ikke med penger, sier Ojo til TV 2.

Skremte bergenserne
Vårversjonen av oppgjøret ble en målfest og 3-3, men i Bergen i kveld måtte vi vente lenge på scoringer.

Haugesund kunne riktignok tatt ledelsen allerede før minuttet var spilt, da Nikola Djurdjic viste klasse og dro seg gjennom Brann-forsvaret med en lekker dragning - men spissen skjøt rett på Piotr Leciejewski.

Kampen i Bergen var i perioder svært underholdende, og begge lag skapte mer enn det som vanligvis skal til for å sikre nettkjenning.

Branns beste før pause fikk kanskje Bjørnar Holmvik, som ikke traff skikkelig da han plutselig mottok ballen alene inne i Haugesunds sekstenmeter.

Ojo matchvinner
Dommer Espen Berntsen skapte også litt drama på Stadion.

Først snøt han Aleksander Søderlund for det som så ut til å være et soleklart straffespark da spissen ble lagt i bakken av Birkir Mar Sævarsson, så droppet han å gjøre noe som helst da Haugesund-målvakt Per Morten Kristiansen feide Kim Ojo overende som sistemann i andre omgang.

- Jeg syns det var mange omdiskuterte situasjoner, men det var begge veier, oppsummerer Jostein Grindhaug.

Men Kim Ojo skulle altså i hvert fall få sin revansj.

Åtte minutter gjensto da Diego Guastavino slo et presist frispark fra høyre, Ojo vant duellen inne i feltet, og sikret tre Brann-poeng med en velplassert heading, nede i høyre hjørne.

Dermed er Brann likt med Tromsø på andreplass, med to kamper mer spilt enn nordlendingene.

Haugesund blir liggende på sjette, foreløpig likt med Rosenborg og Stabæk.