Med hele familien i ryggen

Marit Breiviks (47) familie følger landslagssjefens jakt på EM-gull fra tribuneplass.

ÅRHUS (Dagbladet): Mamma Gerd (68), pappa Brynjar (70), søster Lillian (46) og søsterens datter Karianne (11) fulgte gårsdagens semifinale fra gode plasser på tribunen. På plass er også Marits bror Elling (36).

Under dagens finale sitter de i røde gensere sammen med de andre i Håndballens Venner.

Men ingen i familien våger å tippe utfall i finalekampen mot Danmark. Marits femte finale i sitt 11. mesterskap.

- Det er helt åpent. Men det har gått veldig bra til nå. Jeg håper det fortsetter med det. Men både Marit og spillerne må gi alt, sier pappa Brynjar.

Andre gang

Dette er andre gang familien følger et stort mesterskap på nært hold.

- Vi var også med under VM på hjemmebane i 1999. Det er så gøy å se henne i aksjon på sidelinja, sier mamma Gerd til Dagbladet.

- Der likner hun litt på deg, legger Brynjar smilende til og ser på kona si.

- Hva mener dere er Marits beste side som landslagssjef?

- Hun er så flink til å få alle jentene til å føle seg avslappet og trygge på seg selv. Og hun er en god lagleder. Det sier også foreldrene til flere av spillerne til oss, sier Gerd.

Breivik er glad for at familien hadde anledning til å komme til Danmark.

- De er veldig interessert i håndball og min jobb som landslagssjef. Og for meg er det ekstra gledelig og inspirerende å ha oppbackingen fra dem så tett innpå meg, sier Marit Breivik.

Latterbørste

Men det blir ikke mye tid til familiehygge. Til det er EM-programmet for tett.

- Vi vil jo ikke forstyrre henne. Men det blir en del SMS-meldinger i løpet av mesterskapet, sier søster Lillian.

Familien trekker fram Marits evne til stadig å finne på nye ting som en av hennes viktigste egenskaper. Det viste hun ikke minst i pausen i semifinalen mot Frankrike i går. Norge sleit, og jentene virket anspente i garderoben.

Da trakk Marit uventet fram en hårbørste som begynner å gapskratte når den blir brukt. Da hun begynte å gre håret knakk alle jentene sammen i ellevill latter.

- Det var som å stikke hull på en ballong. Det løste opp stemningen og etterpå var Frankrike sjanseløse, sier landslagets motivator Oddvar Bjørnestad.

FAMILIEBESØK: Marit Breivik forklarer hvorfor Norge spiller finale for mamma Gerd, pappa Brynjar, søster Lillian og søsterens datter Karianne.
FLINK DAME: - Det er så gøy å se henne i aksjon på sidelinja, sier mamma Gerd om Marit Breviks jobb under kampene.